Spridda riktkurser för Coinbase

Kryptovalutor är ett relativt nytt koncept för mänskligheten och det märks på flera olika sätt. Värdet på Bitcoin har rusat väldigt högt rätt så fort. Man kan likna det med IT-boomen då värderingar på bolagen rusade bara det hade en egen hemsida. Sedan kryptobörsen Coinbase tog sig in på börsen så har kursen dalat och analytiker har lämnat väldigt spridda riktkurser för Coinbase. Ett tecken på att det är svårt att greppa spelplanen.

Just nu är Bitcoin-priset i en korrektion men vidare uppgång är inte alls omöjlig, snarare väntad med tanke på hur många nya som får upp ögonen för kryptovalutor. Det tror åtminstone jag, men det återstår att se hur det blir.

Sedan priset rusade till ungefär 20 000 dollar förra toppen så har den mest gått i sidled tills den återigen fick en ordentlig kraft. Denna gång nådde den 60 000 dollar men vi får se om den går högre igen eller om det blir mer sidled.

Det är väldigt intressant att följa och jag försöker rida på vågen genom att köpa certifikat på Avanza. Tänk bara om man hade börjat med det tidigare… Fast så är jag nog inte ensam om att tänka. Oh well. bättre sent än aldrig.

Volatiliteten i Bitcoins pris gör det svårt att försöka analysera bolaget Coinbase värde och framtida tillväxt. Om Bitcoin-priset kraschar så skulle det säkerligen dra med sig Coinbase aktiepris nedåt.

Bland annat det volatila Bitcoin-priset, men även många andra aspekter, gör alltså bolaget svårvärderat, detta märks väldigt tydligt när man kollar på de spridda riktkurser för Coinbase som släppts.

spacer

Spridda riktkurser för Coinbase

Vi kikar in tre olika riktkurser för bolaget som släpptes förra veckan. Dessa är:

  • Rosenblatt KÖP 450 dollar
  • FRA Research KÖP 400 dollar 
  • Mizuho NEUTRAL 285 dollar

Som vi kan se så skiljer det sig rejält, hela 165 dollar, mellan den högsta och den lägsta rekommendationen. Jag tycker att det är intressant och att det säger en hel del om bolaget och Bitcoin. Jag tänker inte ge mig an att försöka estimera ett värde eller spå om dess framtid, men jag trycker att det ska bli väldigt intressant att följa bolaget på börsen.

För att ens kunna värdera bolaget så lär man verkligen behöva förstå Bitcoin och blockchain-tekniken som den bygger på. Men dess kommande effekter på samhället är svåra att förutspå kan jag tänka mig.

Priset på Bitcoin rasade ju rejält när Joe Biden, USA:s president, gick ut med att man skall försöka reglera kryptovalutor hårdare. Eller det var åtminstone en av flera bidragande orsaker verkar det som, bland annat så var ett strömavbrott i Kina med i spelet.

Vi få se hur det går för bolaget och vilken av analytikerna som har rätt. I dagsläget så har jag inga planer på att investera i bolaget, men det kanske ändrar sig med tiden?

Det var dock inte direkt snyggt av flera högt uppsatta i bolaget att vräka ur sig aktier vid noteringen, inte direkt förtroendeingivande beteende.

Källa: Avanza.se

Tack för att du läste inlägget, Läs Fler Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.