Swedbank hycklar om kryptovalutor

Swedbank hit och Swedbank dit, media frossar i det faktum att Swedbank har tagits med fingrarna i syltburken. Jag själv är kund hos Swedbank och funderar nu på att byta. Dels på grund av att Swedbank hycklar om kryptovalutor samtidigt som de tvättar pengar.

Vad menar jag då med att Swedbank hycklar om kryptovalutor? Jo, Swedbank har på senare tid nekat överföringar till plattformar eller handelsdepåer där man kan köpa just kryptovalutor.

Gissa vad deras motivering till det beslutet var? ”Vi vill inte stödja penningtvätt”. Det är så skrattretande så att jag inte vet vad. Här har vi alltså en storbank som säger sig vilja motverka penningtvätt och därmed blockerar överföringar avsedda för att köpa kryptovalutor med.

Samtidigt så gör banken själv exakt det som den säger att den vill motverka. Hur pinsamt och dumt kan det egentligen bli?

Swedbank kämpar hårt för att försöka rentvå sig och att ”göra rätt” efter att man blivit ertappade med att ha gjort fel. VD:n fick avgå, med en fallskärm på över 20 miljoner kronor. Helt j¤¤¤a galet!

www.ihallandeinvest.se spacer

Som kund hos Swedbank så stör jag mig enormt på penningtvätten och det faktum att banken missköter sig så grovt. Som en person intresserad av kryptovalutor så stör deras hyckleri mig också något enormt.

Att Swedbank hycklar om kryptovalutor är tråkigt nog, att man sedan gör exakt samma sak som man säger sig vilja motverka är bara skrattretande. Hur tänker man som anställd på Swedbank nu egentligen? Hur tänker personen som tog beslutet att stoppa kryptovalutor?

Man lär känna sig riktigt, riktigt dum. Det är förstås lätt att förstå att banker är livrädda för kryptovalutor eftersom att dessa skulle göra banken överflödig. Bankerna skulle förlora enormt mycket på tappade intäkter  om till exempel Bitcoin började användas mer och mer.

En av de stora ”farorna” med Bitcoin har varit att ”man kan inte stoppa penningtvätt och obskyra överföringar”. Nej, det kan man bevisligen inte hos storbankerna idag ändå, så vad spelar det för roll?

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Jag tycker att hela situationen är katastrofalt dåligt skött och enbart pinsam för Swedbanks del. Som kund så funderar jag på om det inte är dags att byta bank en gång för alla.

Swedbanks problem försvinner inte för att man betalar av VD:n och säger adjö. Problemen finns även i styrelsen, få personer i styrelsen äger ens aktier i Swedbank. Plus att, hur kan en styrelse inte ha mer insikt än att man missar något som denna härva? Någonstans ligger en hund eller tjugo begravna

Avslutningsvis så är det rätt så intressant att se hur VD:s för storbanker snarare har blivit målvakter för bolagen. ”Attans, vi blev påkomna. Dags att offra denna VD för att anställa en ny och fortsätta på samma vis”. Skandal, Swedbank, skandal.

Swedbank hycklar om kryptovalutor

Hyckleri? Källa: Twitter


Har du läst inlägget: Hur man Köper och skickar Bitcoins – Steg för Steg?

2 thoughts on “Swedbank hycklar om kryptovalutor

  • Jag byter bank jag också. Jag har tänkt bytt seden innan allt detta kom upp till ytan men det har bara inte blivit av. Jag kommer införskaffa mig en av de banker som är helt gratis att använda. Använder även endast kreditkort till vardags och dessa har ingen årsavgift och är avgiftsfria från allt från 30-90 dagar. Så det finns ingen anledning att betala för bankernas kort och eller för internetbanken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.