Vad är Litecoin?

Det finns minst sagt gott om olika kryptovalutor. Eftersom att vem som helst kan skapa en eller flera väldigt enkelt skapas det kryptovaluta eller kryptovaluta. Vissa kryptovalutor består dock. Litecoin är i skrivande stund fjärde störst sett till marknadsvärdet. Men vad är Litecoin? 

Precis som så många andra kryptovalutor så är Litecoin(LTC) en decentraliserad digital valuta, som grundades i oktober 2011. I stort sett allt som går att köpa för pengar går att köpa för LTC och mottagaren betalar ingen avgift för transaktionen.

Eftersom att alla transaktioner sker igenom deras blockchain så kan alla se direkt när en betalning har gått iväg och när den har kommit fram. Det är transparent och öppet vilket, tycker jag, gör det pålitligt och därmed användbart.

Du kan betala, ta betalt, ta emot eller skicka pengar över hela världen väldigt snabbt. Avgifterna är försvinnande små om man jämför med avgifterna som vanliga baker mer än gärna tar ut.

Kort och gott så är Litecoin ett alternativ till Bitcoin som valuta, tanken är att den ska göra transaktioner enklare, snabbare och billigare att genomföra. Snabba och billiga transaktioner var hela säljpunkten när LTC kom, men med Bitcoins lighting network så blir det ordentlig konkurrens.

Tänk om du en vacker dag betalar med LTC på ICA istället för med ditt gamla kontokort? Vem vet vad framtiden har att erbjuda.

spacer kryptovaluta

Fjärde största kryptovalutan

I skrivande stund, 8:e juni 2019, så är LTC den fjärde största kryptovalutan sett till marknadsvärde. Att vara den fjärde största valutan innebär onekligen att den är populär och användbar. Det kommer aldrig existera fler än 84 miljoner stycken LTC. Det är ett tak som man har suttit för att motverka inflation.

Just därför så kan det vara en bra idé att köpa på sig några för att lagra i många år. Har man tur så har värdet ökat markant efter några år, givetvis kan man även förlora pengar på investeringen..

Kom ihåg att alltid lagra din kryptovaluta på ett säkert sätt! Läs med fördel mitt tidigare inlägg: Lagra kryptovaluta säkert.

Var köper man Litecoin

Litecoin likt många andra kryptovalutor går att handla på många olika sidor. En av de enklaste att använda för nybörjare är CoinBase, det är en personlig inbjudningslänk som ger dig och mig cirka 100 kr i bonus om du blir medlem Och använder sidan

Är du ny med kryptovaluta i allmänhet så rekommenderar jag dig att läsa mitt inlägg Hur man Köper och skickar Bitcoins – Steg för Steg. På så sätt kommer du in i det hela!

Letar du efter flera ställen att köpa kryptovaluta på så kan du läsa inlägget Var man köper kryptovaluta. Där hittar du listor med handelsdepåer för kryptovalutor.

www.ihallandeinvest.se spacer

När du spekulerar i kryptovalutor

Var väldigt försiktig för det kan svänga väldigt snabbt. Läs på så mycket du kan först innan du köper och investera aldrig pengar du inte har råd att förlora. Historisk avkastningen är ingen garanti för framtida avkastning.

Blogginlägg om Litecoin

Här nedanför så kommer du att hitta alla inlägg i kategorin LTC allteftersom att de postas här på bloggen:


Äger du några LTC? Kommentera gärna och berätta hur det har gått om du vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.