VIAINVEST Sätter samma ränta på lånen

P2P-plattformen VIAINVEST har nu kommit med en uppdatering som gäller alla nya lån på plattformen. Istället för att ge ut lån med olika räntor så har man fastställt en ränta på lånen. Det gör det bland annat enklare för investerare att beräkna och planera sina portföljers avkastning.

Så att du vet: Länkarna i inlägget är affiliatelänkar

VIAINVEST förmedlar bland annat P2P-lån från Sverige men också från Spanien, Lettland, Polen och Tjeckien. Deras nya ränta på lånen blir 11%. Det gäller alltså alla nya lån som ges ut via deras plattform från och med 13:e juni 2019.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Ny ränta på lånen

Det innebär både positiva och negativa förändringar för den som investerar i lån från alla tillgängliga länderna. Förändringen i ränta, avkastning, land för land ser ut som följande:

  • Svenska lån går från 9% till 11% ränta
  • Lettiska lån går från 10% till 11% ränta
  • Polska a lån var på 11% och stannar på 11% ränta
  • Tjeckiska lån var på 11% och stannar på 11% ränta
  • Spanska lån går från 10% till 11% ränta
  • Svenska lån går från 9% till 11% ränta

En höjning överlag och framförallt roligt för de som investerar i lån från Sverige. Där såg man högsta höjningen med 2% mer i ränta per lån från och med höjningen.

Spacer

VIAINVEST milstolpe

Plattformen passerade nyligen en milstolpe i deras tillväxt då man har attraherat över 10 000 registrerade investerare. Under 2018 så gav man ut lån för totalt 91 268 669 EURO. Det är en plattform som fortfarande satsar på tillväxt och jag förmodar att man sätter en fast ränta för att locka fler investerare.

Det blir skönare för investerarna som använder plattformen att leta efter attraktiva lån när alla är värda lika mycket. Då kan man istället kika på andra variabler så som hur lång tid lånet är på, vem som tar det och så vidare.

Allt som underlättar för den som investerar via en plattform brukar vara bra och framförallt när en förändring i snitt betyder att avkastningen ökar. Jag vet inte om VIAINVEST har några fler planer på att förändra räntorna framöver.

Om du vill kika in utbudet hos VIAINVEST så är det kostnadsfritt att bli medlem. Vill du läsa mer om P2P-lån så kan du hitta relevanta inlägg nedanför detta eller uppe i menyn.

Investera i E-Sport

På tal om investeringar, om du vill Investera i E-sport så kan du läsa mer om det via länken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.