Investera i Libra om du har 10 miljoner dollar

Flera personer har hört av sig och frågat om det går att investera i Libra redan nu? Det går tyvärr inte om du inte har 10 miljoner dollar att pynta upp. Lanseringen av Facebooks kryptovaluta Libra planeras till nästa år men flera stora bolag har redan investerat i den.

När Facebook för en vecka sen annonserade sitt kryptoprojekt med namnet Libra så väckte man stort intresse. Nyheten väckte inte bara intresse utan även oro hos politiker och avsky hos en del kryptofantaster. För investerare så var det en rolig nyhet och en spännande möjlighet att kanske tjäna pengar på att investera i Libra.

Investera i Libra

Vill man placera sina pengar i Libra så får man dock vänta lite. Just nu så har Facebook endast tagit in pengar från 28 medgrundare av projektet. För att bli en medgrundare behövde man investera minst 10 miljoner dollar i kryptovalutan.

Man spred ut ägandet för att inte bli anklagade eller misstänkliggjorda för att kontrollera hela kryptovalutan. Man hoppas också på att det skall skapa stabilitet i valutans värde för att undvika volatilitet.

Här är 28 bolag som valde att investera i Libra:

  • Betalningslösningar: Mastercard, PayPal, PayU (Naspers’ fintech arm), Stripe, Visa
  • Teknologi och marknadsplatser: Booking Holdings, eBay, Facebook/Calibra, Farfetch, Lyft, Mercado Pago, Spotify AB, Uber Technologies, Inc.
  • Telekommunikation: Iliad, Vodafone Group
  • Blockchain: Anchorage, Bison Trails, Coinbase, Inc., Xapo Holdings Limited
  • Riskkapital: Andreessen Horowitz, Breakthrough Initiatives, Ribbit Capital, Thrive Capital, Union Square Ventures
  • Ideella och akademiska institut/företag/föreningar: Creative Destruction Lab, Kiva, Mercy Corps, Women’s World Banking
Investera i Libra

Bildkälla: https://techcrunch.com/wp-content/uploads/2019/06/Libra-Association-Founding-Partners.png

Många riktigt stora bolag och en hel del pengar totalt. Jag kan tänka mig att många bolag var ivriga att ta chansen att få jobba med en gigant som Facebook. Utöver pengarna så tillkommer det fler krav och förväntningar på bolagen. Bland annat deras marknadsvärde, uppkopplingshastighet, serverstorlekar med mera.

spacer kryptovaluta

Lanseringsdatum?

Inget datum är fastställt ännu men det som sagts är att man tänker släppa Libra till marknaden under första halvan av nästa år. Det vill säga att inom ett år så borde den finnas tillgänglig om allting går enligt plan.

Det ska bli väldigt spännande att se hur det hela artar sig. Lyckas man med projektet så kan man förhoppningsvis få väldigt många intresserade av kryptovalutor och dess möjligheter.

Jag har skrivit två andra inlägg om Libra som du kanske vill läsa: Kryptovalutan Libra från Facebook oroar och Facebooks kryptovaluta Libra.

Tack för att du läste det här inlägget! Gilla gärna Ihållande Investeringar på Facebook/Twitter för fler inlägg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.