FrilansFinans tillväxt fortsätter att öka

Sveriges största gig-företag FrilansFinans tillväxt fortsätter att öka. I veckan har man presenterat en kvartalsrapport till marknaden där man nettoomsättningen ökade med 21 procent. Som aktieägare så är det så klart roligt att se den starka utvecklingen fortsätta.

Nettoomsättningen ökade alltså med 21 procent, till 441 miljoner kronor, jämfört med motsvarande kvartal förra året. I mina ögon så är det ett starkt bevis på att företaget gör rätt val och tar vara på trenden med digitalisering.

Sedan pandemin så är det allt fler som fått upp ögonen för gig-arbeten och gig-ekonomin växer sig större och större.

Under första halvåret 2022 så ökade bolagets nettoomsättning med 20,9 procent, till 789 miljoner kronor. Resultatet efter finansiella poster för det första halvåret 2022 uppgick till 5,6 miljoner kronor. Omsättningen ökar och så gör även resultatet efter skatt och andra finansiella poster.

Man kan givetvis anse att resultatet borde öka mer men tillväxt kostar pengar och det här är ett tillväxtbolag. Just nu fokuserar man på att växa, växa och växa. Lönsamheten lär få mer fokus längre fram på bolagets resa.

FrilansFinans VD Stephen Schad sade följande om rapporten:

”Digitaliseringen samt nya konsumtionsmönster och nya generationer arbetstagare, som värdesätter annat än vad den traditionella arbetsmodellen har att erbjuda, fortsätter stärka egenanställningens roll och relevans på arbetsmarknaden, både i närtid och i ett längre perspektiv.

Utöver goda tillväxtutsikter innebär utvecklingen också att vi i branschen tar på oss ett ansvar för att skapa förutsättningar för att självbestämmande och flexibilitet ska utvecklas under hållbara förhållanden.”

Onoterat bolag

Om du inte känner till bolaget FrilansFinans sedan tidigare så kanske du undrar varför det inte finns på börsen. Anledningen till att du inte hittar det på hemsidor som Avanza är för att deras aktier är onoterade. Det vill säga de går ej att handla på den vanliga börsen.

FrilansFinans har istället gått att handla på en plattform som heter Pepins. Jag råder ingen att investera via den, plattformen är helt katastrofalt dålig i mina ögon. Det har inte ens gått att handla i aktierna man äger där på jättelänge.

Jag köpte in mig i bolaget för många år sedan och hoppas att de en vacker dag tar sig till börsen. Förhoppningsvis då till ett betydligt högre aktiepris än vad jag först köpte in mig i bolaget för.

Men som sagt, jag avråder starkt från att använda plattformen Pepins eftersom att den inte verkar skötas ordentligt för fem öre. Jag hoppas bara att FrilansFinans tillväxt fortsätter att öka och att bolaget förr eller senare noteras på svenska börsen.

FrilansFinans tillväxt fortsätter att öka

Bolaget satsar också på att utöka sina tjänster utomlands. Och det har man lyckats med, om än i liten skala än så länge. FrilansFinans internationella verksamhets tillväxt gick från 18 till 27 miljoner kronor i det andra kvartalet 2022.

Det är förvisso en ökning med 50 procent men siffrorna är fortfarande rätt så låga. Däremot så tycker jag att det visar en positiv trend. Kan man fortsätta på den banan så och leverera liknande resultat framöver, ja då kan även den internationella delen börja bidra ordentligt till resultatet.

VD Stephen sade också följande om rapporten:

”Allt fler människor i Sverige vill arbeta med tidsbestämda uppdrag och det skapar behov av arbetsgivare som tar ett huvudmannaskap. Många arbetstagare saknar kompetens att agera självständigt på det sätt som ett eget företagande kräver. Genom ett egenanställningsföretag möjliggörs arbete i uppdrag under trygga och kontrollerade former.”

Jag kan bara instämma i det han säger för jag själv använder FrilansFinans för att fakturera. Det är supersmidigt och jag slipper ha ett eget företag utan kan som privatperson fakturera utan krångel. Dock så förlorar jag andra förmåner som att handla för moms och liknande. Så förr eller senare ska jag starta eget.

Men tills dess så är det en oerhört smidig lösning och tjänst att använda.

Källa / Läs Mer: www.frilansfinans.se

Tack för att du läste inlägget ”FrilansFinans tillväxt fortsätter att öka”, Läs Fler Inlägg Här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.