170 Miljoner i Lån Q1 & Tillskott i Ledningen

Att ha 170 miljoner kronor i lån kan låta dåligt men så är det inte det här fallet. Det är nämligen Lendify som har presterat bra och lockat till sig både låntagare och investerare som resulterat i lån för totalt 170 miljoner kronor under första kvartalet. Under hela förra räkenskapsåret lånade man ut 135 miljoner kronor, en ökning på ca 106%.

Att lånen ökar såpass mycket bör vara lovande för bolaget eftersom att man dels lyckas locka till sig fler låntagare men även för att man har investerare som kan möta tillgången på lånen.

Med tanke på börsklimatet så söker fler och fler sig till Alternativ till Börsen (Facebookgrupp) vilket borde vara positivt för Lendify och marknaden för P2P-lån. Samtidigt så vore en ekonomisk kollaps förmodligen inte något vidare bra för personerna som ska betala av lånen. Men får väl vänta och se om det blir kärnvapenkrig eller inte först.

Jag fortsätter att återinvestera min avkastning hos Lendify och om två veckor är det dags för nästa avbetalningstillfälle. Tack vare ränta på ränta-effekten och fortsatt investerande så räknar jag med att Lendify blir ett starkt innehav i portföljen.

Tillskott i Ledningen

Inom Lendifys ledning så har två platser fyllts av nya personer. Den ena är Erik Winder som blir ny marknadsföringschef och och den andre är Therese Svensson som ska axla rollen som finanschef. Duon var tidigare Nordenchef för onlineresebyrån eDreams Odigeo respektive redovisningschef på Qliro.

Vi får se vad det kan leda till men förhoppningsvis så blir duon en positiv injektion som bidrar till att föra Lendify vidare mot nya höjder.

Lendify har också tagit in totalt cirka 300 miljoner kronor i externt kapital sedan starten. Det finns stora namn bland investerarna såsom bland andra Jonas Nordlander och Filip Engelberth, grundare av Avito, familjen Lundin, genom bolaget Back in Black Capital och grundaren av LeoVegas Gustaf Hagman.

Källa: http://digital.di.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.