Bit kvar för räntan hos Lendify

Förut så investerade jag i P2P-lån via Lendify och deras plattform. Jag slutade med det när räntan hos Lendify sjönk mycket på kort tid, vilket gjorde att lånen inte var värda besväret att investera i. Sedan dess så har räntorna gått upp en aning men när jag loggade in idag så såg det inte vidare bra ut.

För att jag ska investera i ett P2P-lån så bör räntan ligga på minst 10%. Annars så tycker jag att riskerna och avgifterna överväger den potentiella avkastningen. Vinsten man gör skall beskattas, plattformen man investerar via ska ha sin del av kakan och så vidare, så minst 10% siktar jag på.

Dagens utbud av lån

Lånen som fanns aktiva hos Lendify(affiliatelänk) för manuell investering idag hade långt ifrån tillfredsställande räntor:

räntan hos Lendify lån P2P-lån

Som du kan se så är räntorna väldigt låga. Tänk att investera i ett lån med 0.4% ränta på 8 år. Inflationen gör att den avkastningen blir en förlust. Förvånansvärt att sådana lån ens godkänns.

Just att sådana här lån ens finns på plattformen gör att jag undviker deras autoinvesterings-portfölj. Det där lånet lär inte fyllas av manuella investeringar, gissa var det hamnar då? Några stackare lär få ett lån med 0.4% ränta på 8 år i sin autoinvesterings-portfölj.

Kul att vakna upp till den, not. Visst ska man komma ihåg att just detta urval inte symboliserar hela utbudet av lån hos Lendify(affiliatelänk). Däremot så visar det, tycker jag, på ett problem. I sin iver att få in kapital och att ge ut lån så ger man ut hemskt dåliga lån. Det är inte riktigt schysst mot investerarna som tar risken och sätter in sitt kapital att erbjuda lån med 0.4% ränta på 8 år.

Tur att det är valfritt att investera eller inte så länge man inte har autoinvesterings-portföljerna. Jag tror att om man skall använda Lendify så bör man logga in dagligen för att manuellt investera i lån som har attraktiva räntor. Det var inte längesen som jag såg lån med över 8% ränta hos Lendify så det börjar absolut att se intressant ut igen.

www.ihallandeinvest.se spacer

Manuellt maximerar avkastning

Se bara till att noggrant kolla räntan hos Lendify(affiliatelänk) noga och använd inte deras automatiskt skötta portföljer för att maxa din avkastning. Eftersom att räntorna är på väg uppåt igen så finns det goda möjligheter att få se lån med betydligt högre räntor framöver.

Dock så är jag ju verkligen ingen nationalekonom så ta mina spekulationer med en stor nypa salt. Jag tyckte att det fungerade väldigt bra att investera via Lendify när jag använde deras plattform och jag kommer att börja använda den igen när räntorna blir bättre.

Tack för att du läste ”Bit kvar för räntan hos Lendify”!


Läs mitt blogginlägg om återbäringen du kanske missar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.