Lendify Månadsrapport Oktober 2019

Ännu en månad lider mot sitt slut och det är dags att kika in hur det går för P2P-lånen. Jag investerar i P2P-lån via den svenska plattformen Lendify.

Gladeligen så har alla låntagare betalat av sina lån i tid även den här månaden så jag har 0 släpande lån för stunden. Förvisso så har jag endast 22 st aktiva lån men det är likväl väldigt skönt att alla lånen betalas i tid just nu.

Räntan ligger på runt 10% i snitt och alla lånen har riskklass F. Såhär ser fördelningen ut just nu i riskklass och längd på lånen:

lendify månadsrapport oktober 2019

Anledningen till att alla lån är i riskklass F är för att jag försöker att endast ta lån som har minst 10% i ränta. Det betyder att jag tar en större risk men också att jag har möjlighet att få en högre avkastning än om jag hade använt deras autoinvestkonton.

Eftersom att portföljen är nystartad så har jag inte mycket statistik att visa upp men såhär har det gått sedan juli.

lendify månadsrapport oktober 2019 2

Procentsatserna påverkas av mina tidigare investeringar och är därav missvisande. Jag hoppas att det en vacker dag kommer lån med 11-15% ränta på plattformen igen!

Amortering plus ränta ligger på cirka 90 kr i månaden just nu och alla pengar jag får tillbaka från lånen återinvesteras i nya lån för att nyttja ränta-på-ränta effekten.

Jag är faktiskt lite förvånad över att inget av lånen släpar efter just nu, knock on wood, då alla är i den högsta möjliga riskklassen. Vi får se hur länge det håller!

Jag hoppas att det går lika bra för dina investeringar i P2P-Lån! Investerar du också via Lendify? Kommentera gärna och berätta!

P2P-Lån på Facebook

I gruppen ”P2P-Lån” på Facebook kan du diskutera P2P-lån med andra investerare och ta del av tankar, funderingar med mera! Länken når du Genom Att Klicka Här.

1 thoughts on “Lendify Månadsrapport Oktober 2019

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.