Taku-Taku öppnar ny restaurang 25 maj och har släppt en app!

Bolaget Taku-Taku som fokuserar på vegansk snabbmat öppnar inom kort en ny restaurang på Hötorget. Expansionen går synnerligen bra och trycket är högt på att bolaget ska etablera sig på fler orter. För tillfället så ligger fokusen på Stockholm.

Jag investerade i Taku-Taku:s nyemission via Pepins för att jag tror att bolaget ligger helt rätt i tiden. Snabbmatskedjor som Max hamburgare har till exempel börjat med veganska alternativ för att tillgodose sina konsumenters önskemål.

Öppningen på Hötorget är ett steg i rätt riktning och det känns helt rätt att man fortsätter fokusera på Stockholm i starten. När bolagets medarbetare blir varmare i kläderna så kan man börja sprida ut sig över hela Sverige.

Såhär säger deras VD, Sebastian Schauermann, om öppningen och situationen just nu:

”Med all medial uppmärksamhet har vi fått förfrågningar från hela Sverige om att etablera oss i deras lokaler. Vi fokuserar dock på Stockholm just nu och har flera intressanta förhandlingar och förfrågningar på väldigt fina lägen just nu. Vi återkommer när vi kan presentera nått konkret. Vi lanserade våran app i mitten av maj där du kan beställa och betala i appen för att minska köerna under lunchen.

Ladda gärna ner den på App Store eller Google Play och få 25% på erat första köp. Jag, Sebastian, har under våren skrivit min femte kokbok. Denna gång är det givetvis ett veganskt tema och den heter ”Vegansk snabbmat-streetfood för alla” och ges ut på Norstedts den 18 september. Där kommer ni hitta alla Taku-Takus recept plus många fler. Mer om det när det beger sig. …”

Man har alltså en ny restaurang redo att öppnas i veckan och man har nyligen lanserat sin app. Stora steg för bolaget som tog in kapital till expansion via en nyemission hos svenska crowdfundingplattformen Pepins.

Även om resan med Taku-Taku precis har börjat så känns det väldigt lovande. Man har en stor potential att ta tillvara på och gör man det rätt så kan bli bolaget som stakar väg för andra inom snabbmatsindustrin genom att inspirera till fler lösningar med vegansk kost.

Än så länge så tar vi det hela en restaurang i taget, tids nog så har vegansk kost erövrat Stockholm och då kan man ställa in siktet på resten av landet och möjligtvis även Europa. Det ska bli spännande att se om fler veganska initiativ tar sig in via Pepins.


Tack för att du läste ”Taku-Taku öppnar ny restaurang 25 maj och har släppt en app!”!

1 thoughts on “Taku-Taku öppnar ny restaurang 25 maj och har släppt en app!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.