Urbangreen får ny styrelseledamot från Magnolia Bostad

Bolaget Urbangreen som jag investerade en futtig post i har alltså fått en ny styrelseledamot. Rickard Langerfors, Vice VD i fastighetsbolaget Magnolia Bostad, har tagit plats i styrelsen. Det ser jag som något oerhört positivt då han utöver kompetens och erfarenhet har goda kontakter och ett nätverk som säkerligen kommer att gynna Urbangreen.

Bolaget genomför som ni förmodligen vet vid det här laget en nyemission via Pepins som är en aktiebaserad crowdfundingplattform. Bland annat Investment AB Spiltan har valt att investera i bolaget. Det tycker jag är både betryggande och någonting som lovar väl.

Urbangreen jobbar bland annat med att skapa nya och bra lösningar på problem som uppstår i moderna och stora städer. Deras gröna tak hanterar kostnadseffektivt avrinningen från taken som i vissa fall annars kan orsaka stora problem för dagvattensystemen.

Om ni har sett Urban Delis terass vid före detta Skandiahuset på Sveavägen 44 eller taklandskapet på SEB:s nya huvudkontor i Arenastaden så har ni sett Urbangreens skapelser.

”Urbangreen står inför en spännande resa, och jag tror att jag med min erfarenhet från mina år i fastighetsbranschen kan bidra till att ytterligare påskynda den utvecklingen” – Rickard Langerfors

Han resonerar som så att fastighetsvärdet ökar eftersom att lösningarna som Urbangreen har tagit fram gör det möjligt och enklare än tidigare för fastighetsägare att kapitalisera på ytor som tidigare har stått oanvända. Jag kan inte annat än att hålla med. Han fortsätter också med att säga:

”Jag tror att det blir viktigt för Urbangreen att fortsätta vinna prestigefulla upphandlingar likt taket på Sveavägen 44. Vi ser en ökad efterfrågan på gröna tak både för miljönytta, sociala ändamål och ett ökat fastighetsvärde. Urbangreen kombinerar nytta för fastighetsägare, invånarna i våra cityregioner samt offentlig sektor genom Sveriges kommuner.” – Richard Langerfors.


Bådar väl

En riktigt härlig nyhet i mina ögon och någonting som jag ser fram emot att se vad det leder till. Tänk om Magnolia Bostad skulle få för sig att implementera Urbangreens lösningar på alla sina fastigheter. Det skulle kunna bli ett riktigt gynnsamt samarbete. Härligt!

Källa: Avanza


Läs mer om Urbangreen


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.