Reservkort utan löpande avgifter för resor

När man ska bege sig ut på resande fot så är det smart att ha ett reservkort med sig. Skulle man tappa bort sitt enda kort så blir det riktigt tradigt. Har man två kort med sig så slipper man krångla även om ett går sönder eller försvinner.

Att ha minst två kort med sig när man skall ut och resa kan göra att man slipper oerhört mycket problem. Jag har som tur var bara lyckats ha sönder en bankdosa hittills, men jag har ändå alltid med mig minst två olika kort.

Visst kan man be folk om hjälp och Swisha och ha sig men jag föredrar att inte krångla. Skulle jag tappa ett kort så är det skönt att ha ett extra med sig.

Reser man sällan eller av och till så kan det vara attraktivt med ett kort som inte har några löpande kostnader.

På så sätt kan man ha ett kort redo för när man ska resa iväg. Plus att man slipper att det kostar pengar under tiden som det inte används.

Frågan kring vilket kort man bör ha är vanlig i t.ex olika grupper om resor på Facebook. Här nedanför kan du se 4 stycken bank eller kredit-kort som jag tycker passar som reservkort.

www.ihallandeinvest.se spacer

Reservkort utan löpande avgifter

Norwegian

Norwegians kreditkort har inga löpande avgifter och du kan samla ihop poäng att resa för. Kortet har ett valutapåslag på 1.75% och uttagsfria uttag utomlands, förutom lokala avgifter.

Reser man mycket med Norwegian så är det här kortet riktigt bra trots valutapåslaget. Kortet har även försäkring och avbeställningsskydd.

Läs mer på Norwegians hemsida

Komplett

Kompletss kreditkort har inte heller löpande avgifter och man kan samla ihop cashback när man handlar med det. Maxgränsen för ihopsamlad cashback är 2000 kr per år.

Kortet kommer med ett fint utbud av försäkringar som gäller om du bokar med kortet. Det här kortet passar bra om man vill kunna samla cashback och ha ett reservkort med kredit med sig när man reser.

Läs Mer på Kompletts hemsida

P.F.C

Med P.F.C så slipper avgifter man och valutapåslag på uttag upp till 3000 kr per månad, sedan tillkommer en 1.5% uttagsavgift. Kan enkelt fyllas på med Swish.

Utöver kortet, som i det här fallet är ett mastercard, så får man tillgång till deras APP för privatekonomin. Helt utan extra kostnad eller löpande avgifter.

Läs mer på P.F.C’s hemsida

Revolut

Det går snabbt och enkelt att beställa och få sitt kort från Revolut. Sedan så har man ett reservkort utan löpande avgifter redo inför resan.

Du kan ta ut upp till 2000 kr per månad sedan tillkommer en avgift på 2%. Det går snabbt att skicka och ta emot pengar plus att man i deras APP kan försäkra saker och ting.

Läs mer på Revoluts hemsida

Vilket är bäst?

Vilket som är bäst för dig beror på dina vanor och hur mycket du reser. Om du reser ofta så skulle jag säga att det är värt att skaffa Norwegians kort.

Om du inte reser mycket men ändå vill ha kredit på kortet så skulle jag valt Kompletts kort.

Är krediten inte viktig så hade jag valt mellan P.F.C, Revolut eller skaffat bägge två.

Jag själv har beställt hem ett kort ifrån P.F.C och ett ifrån Revolut men jag har inte hunnit testa dem utomlands. När jag har hunnit göra det så återkommer jag med ett omdöme.

Tack för att du läste ”Reservkort utan löpande avgifter”!

2 thoughts on “Reservkort utan löpande avgifter för resor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.