Spara först Spendera sen

kreditkort.nu

Nyckeln till att spara är att göra det först. Många väljer att spendera först och att spara sen. Det brukar sällan ge lika bra resultat som om man hade gjort det tvärtom istället. Så fort du får in din lön, sätt pengar åt sidan. Spendera sedan det du har kvar istället för att försöka spara det som är kvar efter spenderandet. Spara först spendera sen är ett grymt bra motto.

Följer du mottot ”Spara först Spendera sen” när det kommer till hur du hanterar din privatekonomi månad till månad? Eller försöker du istället spendera så att du kan spara lite i slutet av månaden? Att göra det på det sistnämnda sättet tror jag är väldigt svårt. Plus att det lär även orsaka en hel del stress för den som vill spara.

För att om man vill spara, men gör det ”åt fel håll” så att säga så blir det nog rätt så svårt att få något kvar varje månad? Det hade det definitivt varit för min del i alla fall. Jag tycker det är mycket skönare att veta att pengarna jag har på kontot går att spendera upp om så behövs.

Detta utan att mitt sparande påverkas negativt utav det. För i mina ögon så är det så otroligt viktigt att spara och investera för att säkra sin privatekonomi. Jag kanske är väl pessimistisk, men jag har svårt att se att det kommer finnas mycket till pension kvar när jag når den åldern.

Men framförallt så vill jag inte behöva gå i pension så pass sent i livet. Att arbeta så länge lockar mig inte för fem öre utan jag vill bli ekonomiskt fri långt tidigare än så. Vägen dit heter spara och investera och den tänker jag ge mig an så gott det går.

spacer

Spara först Spendera sen

Så för min del är det inget alternativ att spendera innan jag sparar, och jag vet att många andra känner likadant. En jättebra regel att följa är att spara minst 10% av sin inkomst varje månad. Så fort inkomsten landar på kontot, sätt pengarna åt sidan.

Vare sig det är pengar som ska ligga som buffert eller om det är pengar som ska investeras, så sätt pengarna åt sidan direkt. Genom att göra det så blir det enklare för dig att räkna bort pengarna som något du har att spendera den månaden. Då slipper du hela tiden ta mer och mer av kapitalet som inte är tänkt att spenderas.

Det kräver en hel del självdisciplin att ”Spara först Spendera sen”. Men lyckas man följa det så kommer man nog vara väldigt, väldigt glad att man gjort det längre fram i livet.

Så om du inte redan gör det nu, börja då genast nu vid nästa löning att sätta ditt sparande åt sidan! Det spelar ingen roll om du ska investera pengarna eller om pengarna ska bli liggande, sätt pengarna åt sidan så fort du kan. Räkna bort pengarna, spendera de inte och njut av att se ditt sparande växa.

Om du åker på en oväntad utgift innan du fått ihop en buffert så kan ett kreditkort vara bra att ha, välj rätt med hjälp av kreditkort.nu.

Kör hårt och lycka till med ditt sparande!

Tack för att du läste ”Spara först Spendera sen”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.