Veckorapport V 50 2021 – Rött överlag

Skakig börs på grund av inflation och ränteförändringar resulterar i en överlag röd vecka för allt förutom P2P-lånen. Jag undrar om fler kommer att få upp ögonen för P2P-lån nu när börserna skakar som de gör? Det blir intressant att se, lets do it Veckorapport V 50 2021!

P2P-lånen hos Savelend

För mina P2P-lån har det inte hänt mycket, alls, faktiskt under veckan som varit. Men jag vill ändå ta upp Savelends plattform i det här inlägget eftersom att du just nu får en insättningsbonus där. Den gäller fram till nyår för gamla så väl som nya medlemmar.

Du kan läsa mer på deras hemsida, länken ger även nya medlemmar upp till 600 kr i välkomstbonus. Det är ju aldrig fel!

Fonderna hos Savr

Här är det rött, extra mycket rött. Fonderna har inte bara gått ned i veckan som varit utan portföljen ligger till och med minus nu. Men långsiktigt så gör det inte så mycket, dock så är det ju givetvis roligare om det går upp.

Om du undrar över varför jag är 17.17% plus men 24 kr minus så förklarar Savr sin uträkning så här:

”Utvecklingen i procent justeras för de insättningar och uttag du gör. Det innebär att utvecklingen i procent går att jämföra mot t.ex. ett index. Utvecklingen i kronor visar den totala värdeökning eller värdeminskning dina fondinnehav har fått i faktiska kronor.”

Nu hoppas jag att det håller sig så här tills nästa vecka då det är dags att fylla på igen. På så sätt får jag lite mer för pengarna. Risken är dock stor att det fortsätter ned för mina fonder eftersom att dom är tungt fokuserade på teknik och teknologi, till stor del i USA.

Det är en sektor som inte verkar så poppis när räntehöjningar sker, men på lång sikt så tror jag att det här kommer att bli riktigt fint.

Vill du testa Savr? Man betalar betydligt lägre avgift där än hos t.ex. Avanza. Nya medlemmar kan gå med och få 100 kr i Swedbank Robur Ny Teknik.

Fonderna har inte bara gått ned i veckan som varit utan portföljen ligger till och med minus nu

GratisPortföljen Veckorapport V 50 2021

Idag har jag suttit in 250 kr till i projektet GratisPortföljen där jag investerar cashback-pengar. Pengarna kommer att gå rakt in i 2020 Bulkers förmodligen nästa vecka. När det blir beror lite på när andra cashback-pengar kommer fram då jag väntar på två andra uttag.

Så här ser portföljens utveckling ut för stunden:

Idag har jag suttit in 250 kr till i projektet GratisPortföljen där jag investerar cashback-pengar.

Tanken är att bygga upp så att jag har investerat ca 2000 kr i Bulkers. Sen så ska jag invänta att Vermilion Energy återhämtar sig ännu mer. När det har skett så är det dags för omstrukturering genom att sälja av i Vermilion. Pengarna ska jag använda till att öka i befintliga bolag, om jag inte tar in ett nytt.

Så här ser portföljens innehav ut i dagsläget:

Så här ser portföljens innehav ut i dagsläget Veckorapport V 50 2021

Tack för att du läste inlägget ”Veckorapport V 50 2021 – Rött överlag”, Läs Fler Inlägg Här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.