Cannabisaktier med utdelning

Cannabisaktier är återigen på tapeten sedan demokraterna ser ut att vinna valet. Detta eftersom att Joe Biden och Kamala Harris gått ut med att om man vinner så ska man avkriminalisera cannabis. Detta har fått investerare att vända sig till marknaden. I det här inlägget tar jag upp cannabisaktier med utdelning, utifall att även utdelningsjägare vill haka på trenden.

Om man vill investera i cannabisaktier med utdelning så är urvalet inte alltför stort än så länge. Bolagen fokuserar just nu istället mest på tillväxt och lönsamhet.

Trots det så finns det ett par alternativ som är aktiva inom cannabissektorn och har aktieutdelningar. Främst så är det indirekta äganden i cannabisbolag.

Det vill säga stora bolag med utdelning som i sin tur har investerat i ett cannabisbolag. Till exempel så har ju Molson Coors som exempel investerat i Canopy Growth Corp.

Dryckesjätten är dock inte det enda bolaget som valt att investera i en framträdande marknad. Så även om det är sparsamt, så finns det ändå alternativ.

Så vi tar och kikar in vad vi har att investera i när det gäller att kombinera cannabisakter och aktieutdelningar. På grund av Covid så har vissa bolag i listan dragit in eller ändrat sina utdelningar för år 2020.

spacer

Cannabisaktier med utdelning

Abbvie

Ett läkemedelsföretag som bland annat tillverkar och säljer medicinsk cannabis i form av läkemedlet Marinol. Har normalt sett utdelning fyra gånger per år, den nästa kommer att ligga på 1.3 dollar.

Altria Group

Har investerat i det kanadensiska cannabisbolaget Cronos Group. Altria Group delar normalt sett ut fyra gånger per år. Den senaste utdelningen låg på 0.86 dollar.

Imperial Brands

Ett tobaksbolag som investerat en liten del i det kanadensiska cannabisbolaget Auxly Cannabis. Även detta bolag brukar dela ut fyra gånger per år.

Molson Coors

Har köpt in sig i det kanadensiska cannabisbolaget Canopy Growth Corp. Man har gjort stora investeringar i bolaget och väntar på att dessa skall börja bära frukt.

Bolaget brukar ha utdelning fyra gånger per år men det här året, på grund av Covid, så har man valt att inte dela ut så många gånger.

Scotts Miracle Grow

Scotts Miracle Grow säljer produkter som cannabisodlare behöver för att lyckas med odlingen. Man säljer det mesta ifrån krukor och jord till olika slags lösningar för bevattning och annat.

Scotts har aktieutdelningar fyra gånger per år och den senaste låg på 0.62 dollar.

Innovative Industrial Properties

IIPR är ett spännande bolag. Det är i princip ett fastighetsbolag inriktat mot cannabismarknaden. Man köper och hyr sedan ut fastigheter till bland annat cannabisapotek eller växthus.

Eftersom att bolaget är en så kallad REIT så måste minst 90% av den beskattningsbara vinsten delas ut till aktieägarna.

Detta gör man genom fyra årliga utdelningar varav den senaste låg på 1.17 dollar.

spacer

Cannabisaktier att investera i

Jag hoppas att inlägget kommer dig väl till hands i jakten på utdelningsaktier till din portfölj.

Cannabissektorn lär bli rätt så uppmärksammad framöver kan jag tänka mig tack vare att demokraterna säger sig ska avkriminalisera cannabis i USA.

Om du är intresserad av att läsa mer om den kan du kika in i Facebook-gruppen Gröna Aktier och Fonder eller läsa flera inlägg här på sidan Investera i Cannabis.

Tack för att du läste inlägget!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.