Cannabisaktier att investera i när Biden vunnit

Joe Biden blir alltså USA:s 46:e president. Beskedet fick börsen att rusa på många håll. Framförallt så har investerare återigen vänt sig till den gröna sektorn. Många undrar över cannabisaktier att investera i och mitt tips är MSO:er.

Varför rusar just den gröna sektorn på beskedet att Biden vunnit? Jo han och Kamala Harris, hans vicepresident, har gått ut med att man ska avkriminalisera cannabis.

Det vore gigantiskt för sektorn eftersom att den federala regeringen i USA:s lagstiftning kring cannabis sätter många käppar i hjulet. Cannabisen är lagligt i flera delstater, framförallt för medicinskt bruk.

Men på federal nivå så är det olagligt och det skapar problem för bland annat hantering av pengarna från industrin. Import och export av cannabis försvåras också eller görs omöjligt när cannabis på federal nivå är olagligt.

Det ser ut att vara på väg att ändras vilket kommer att öppna många dörrar för industrin. Men hur enkelt blir det för Bidens sida att genomföra sitt vallöfte?

Med en splittrad senat så kan det bli svårt men jag är osäker på om republikanerna kommer att försöka stå i vägen. Men med tanke på det politiska klimatet i USA så skulle det samtidigt inte förvåna mig.

Hypen just nu är stor och till exempel Aurora Cannabis rusade stort på nyheten. Något som förvånade inte bara mig utan även många andra.

Aurora är knappt verksamma inom USA och borde således inte vara ens nära ett förstahandsval angående cannabisaktier att investera i. Men det är ett känt bolag och ett som många förknippar starkt med industrin.

I mina ögon så är det dock betydligt mer relevant att investera i en MSO.

spacer

Cannabisaktier att investera i USA

Vad är då en MSO egentligen? Jo MSO står för Multi State Operator. Alltså ett bolag inom sektorn som är aktivt inom minst två olika delstater i USA.

Exempel på sådana bolag är:

  • 4Front Ventures
  • Acreage Holdings
  • Cresco Labs
  • Curaleaf
  • Green Thumb Industries
  • Harvest Health & Recreation
  • iAnthus
  • TerraTech
  • Trulieve

Dessa bolag är alltså redan aktiva inom USA:s gränser och bör vara väl positionerade för att dra nytta av den gröna vågen. Kanadensiska innehav såsom Aphria och Aurora Cannabis lär börja ta sig in på USA:s marknad nu.

Det har vi redan sett Aphria göra i samband med valet. Men de måste etablera sig där och det kan ta tid. Så i mina ögon är det mer rimligt att investera i bolag som redan är på plats, så att säga.

Så sitter du och funderar över cannabisaktier att investera i? Då är mitt råd till dig att läsa på om MSO:er inom branschen. Auroras uppgång tror jag inte är mer än ett luftslott.

Bolaget dras med finansiella problem och det förvånar mig oerhört att just den aktien gått starkt på nyheten. Samtidigt så ska bolaget lämna rapport på måndag, 9/11. Vi får se hur det går!

Det är väldigt lovande för industrin att demokraterna säger sig ska avkriminalisera cannabis. Jag hoppas bara att det går smidigt och enligt plan.

På Facebook kan du diskutera sektorn med andra investerare, bland annat i gruppen Gröna Aktier och Fonder. Du hittar fler av mina inlägg om sektorn här på sidan investera i cannabis.

Tack för att du läste inlägget!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.