Får betalt för att byta elbolag – igen

cashback-hemsidorna cashback cash back

Jakten på cashbacks fortsätter. För cirka ett år sedan så fick jag 1300 kr för att byta elbolag till Fortum. 800 kr var i ren cashback och 500 kr var i rabatt på elräkningarna under ett år. Nu har det avtalet löpt ut och det är dags att byta leverantör igen.

För dig som undrar vad cashbacks egentligen är för något; så rekommenderar jag dig att först läsa det här inlägget: Vad är cashback? Vanliga Frågor och Svar

Jag vill också passa på att säga att jag har varit oerhört nöjd med Fortum på alla sätt och vis. Mina elräkningar har varit väldigt låga detta året. Tack vare rabatten man fick så blev det alltså ett gynnsamt byte på flera sätt.

Dels så var det ju absolut inte fel att få 800 kr i handen i ren cashback. Och dels så var rabatten varmt välkommen. Men hur nöjd jag än nu är med Fortum så är det dags att jaga cashbacks igen.

Jag har redan påbörjat bytet till det för min del nya elbolaget Greenley. Genom RewardNetwork så fick jag 640 kr i cashback för det. Sedan dess har jag sett att andra cashback-sidor också lagt in Greenley så det lönar sig att jämföra.

greenley cashback byta elbolag

Längre ned kommer jag att lista ersättningen för att byta till Greenley hos de olika cashback-sidorna.

Anledningen till att jag valde Greenley var dock inte summan man får. Utan jag valde den leverantören helt enkelt för att man inte har någon bindningstid där jag gick med.

Så jag kommer att vara kund hos Greenley i en månad, sedan byter jag elbolag igen. Då kommer jag att få 640 kr för det första bytet och sedan ytterligare cashback när jag byter igen.

spacer

Tjäna pengar på att byta elbolag

Tack vare att det nya bolaget sköter överföringen åt en så blir processen väldigt enkel och smidig. Det är förvånansvärt enkla pengar att tjäna bara genom ett par knapptryck.

För min del så spelar elpriset inte någon större roll då jag bor ensam inte använder allt för mycket varje månad. Så även om jag betalar mer hos den nya aktören så tjänar jag på det tack vare cashbacken jag får.

Har man däremot villa och familj så bör man dubbelkolla sådant mer noga för att inte i slutändan förlora på det ändå.

Var också uppmärksam på bindningstider och liknande, får du till exempel en rabatt så kanske inte samma avtal gäller som vanligt. Sådant är viktigt att ha koll på så att man inte blir fast med ett dyrt avtal.

Jag tecknade som sagt avtalet om att byte elbolag genom RewardNetwork vilket ger mig 640 kr. Såhär ser ersättningen (som av och till ädras) ut i skrivande stund hos de olika sidorna:

spacer

Efter en månad byter jag igen

Som sagt så kommer jag inte att vara kund hos Greenley länge. Bolaget har till exempel en hög månadsavgift som jag inte vill betala längre än nödvändigt.

Det är inte alls omöjligt att jag byter tillbaka till Fortum igen. Då kan jag tjäna in en till cashback och förmodligen även få samma rabatt igen.

Genom att gå med i Fortum hos de olika sidorna så får man just nu följande ersättningar:

Så dagens tips ifrån mig till er som letar cashbacks är att kika in just elavtalen. Det kanske inte är något man tänker på att byta i förstahand, men det kan vara värt att kolla upp det.

Tycker ni att jag är tokig eller hur ser ni på det här? Kommentera gärna och berätta här på bloggen eller i gruppen på Facebook!

Tack för att du läste inlägget ”Byta elbolag igen”!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.