Ingen källskatt på 2020 Bulkers utdelningar trots flytt av skattehemvist

I veckan så meddelade 2020 Bulkers att man flyttat sin skattehemvist från Bermuda till Norge. Det drog igång en hel del spekulation om tillkommen källskatt på deras utdelningar. Enligt besked från Avanza så blir det ingen källskatt på 2020 Bulkers utdelningar trots flytten. Jag äger aktier i bolaget.

Om du hann läsa mitt inlägg igår så var jag ute med fel information. Det kan jag tacka Avanzas support för. Deras bristfälliga kommunikationskunskaper visar sig på fler och fler ställen visar det som.

Trots raka frågor om 2020 Bulkers utdelningar så fick jag felaktig info. Så kan det bli ibland. Men som tur var så frågade jag igen idag och fick då följande besked:

”Den informationen jag har fått från vår Corporate Actions-avdelning är att 2020 Bulkers betalar ut ”capital distributions” och den ska vara skattefri.”

Alltså innebär flytten ingen förändring alls när det kommer till beskattningen på utdelningarna.

Ingen källskatt på 2020 Bulkers utdelningar

Det är glädjande för det betyder att man inte behöver ligga ut med pengar som man väntar på i 3 år. För min del så rubbade det inte min syn på bolaget, jag hade fortsatt att äga det i GratisPortföljen.

Det här blir ett kort inlägg som mer är till för att upplysa om faktafelet jag kom med igår. Men även för att lugna den som blivit besviken på eventuella förändringar om skatten på utdelningarna.

Personligen så hoppas jag att Avanza skärper till sin kommunikation på alla plan. Det är inte direkt förtroendeingivande att få felaktig eller otydlig info från sin handelsdepå. Men missförstånd sker och misstag uppstår, sånt är livet.

Jag tyckte också att reaktionerna på förändringen var intressanta. En del personer skrev direkt att de skulle sälja sina aktier i bolaget.

En oerhörd överreaktion i mina ögon. Den eventuella källskatten försköt ju bara 25% av utdelningen 3 år i tiden. Kan det verkligen avgöra om man äger ett bolag eller inte? Det kanske det kan, men inte för min del.

Tack för att du läste inlägget ”Ingen källskatt på 2020 Bulkers utdelningar trots flytt av skattehemvist”!

2 thoughts on “Ingen källskatt på 2020 Bulkers utdelningar trots flytt av skattehemvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.