Sammanfattning V. 35 – Stark månad för cannabisaktierna

Under augusti månad så har cannabismarknaden uppvärderats efter att ha stagnerat sedan i början på året. Constellation Brands investering i Canopy Growth Corp och rykten om eventuella uppköp har bidragit till återkomsten för sektorn.

Cannabisaktierna

Marknaden har som sagt uppvärderats enormt efter investeringen och tack vare ryktena som varit. Det var intressant att se legendariska Charlottes Web göra sin IPO.

Det har också varit förvånande att se Tilray gå som tåget på amerikanska börsen. Bolaget har knappt produktionskapacitet men värderas till flera miljarder dollar. Cronos har också uppvärderats en hel del över vad som bör vara rimligt och flera bolags värderingar får mig att undra om vi inte närmar oss en bubbla.

Men legaliseringen kommer närmre och närmre för varje dag som går. Då börjar försäljningen på riktigt och pengarna börjar rulla på för bolagen. Kvartalsrapporterna kommer att visa vilka som gör rätt och vilka som gör fel.

Produktionskostnaden kommer att bli viktigare och viktigare när prispressen till slut påbörjas när tillgången möter efterfrågan vilket beräknas ske 2019-2020. Så om man letar efter bolag att investera långsiktigt i, då är produktionskostnaden något som blir väldigt viktigt enligt mig.

Vi får se hur vecka 36 blir, kommer verkligheten ikapp värderingarna eller är det så mycket potential inbakad i priset att kurserna håller sig på dessa nivåer? Augusti var helt klart cannabisaktiernas månad och snart får vi reda på hur det blir i september.

Kryptovaluta

Bitcoin har gått upp cirka 6000 kr under senaste veckan och ser stark ut just nu. Frågan nu är om den klarar att ta sig över 70 000 kr eller om den kommer att falla ned mot 50 000 kr igen. Toppen på över 160 000 kr känns långt bort men vem vet vad som kommer att hända.

Läs mer om kryptovalutor

P2Plån

Autoinvestkontona hos Mintos och Bondora rullar på.


Tack för att du läste ”Sammanfattning V. 35 – Stark månad för cannabisen”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.