Sammanfattning V. 34 – Medvind i cannabissektorn

En väldigt stor investering av Constellation varvat med rykten om ett nytt inköp av Diageo har verkligen fått fart på marknaden. Canopy Growth Corp har sedan sin kvartalsrapport nästan dubblats i värde på väldigt kort tid.

Cannabisaktierna

Vilken vecka vi har haft! Det känns exakt som det gjorde efter jul där runt nyår. Starka uppgångar, fina nyheter, spekulationer och tunga investeringar. Det bådar väl inför framtiden då vi inte ens har hunnit fram till Kanadas legalisering.

Många undrar sig, bland annat jag, hur länge uppgången kommer att hålla i sig och det lär visa sig nästa vecka. Fortsätter uppgången så kan Canopy Growth Corp krossa 60 CAD gränsen vilket vore fenomenalt.

Förhoppningsvis så tar Diageo snart plats i ett av bolagen och vilket det än blir så lär det lyfta sektorn ytterligare, beroende på hur pass mycket man investerar.

I stort sett varenda bolag i sektorn har gått upp kraftigt i två veckor, när det vänder kan det vända snabbt och kraftigt vilket i sin tur skapar nya fina köplägen.

När det är gjort så har vi Constellation Brands, Diageo och Molson Coors inne i leken, vilket blir nästa stora bolag att ge sig in i cannabissektorn? Time will tell!

Cannabisportföljen den här veckan:

cannabisaktierna vecka 34

Cannabisportföljen förra veckan:

veckorapport cannabisaktierna v 33

Kryptovaluta

Bitcoin står i skrivande stund över 60 000 kr men frågan är om den kommer att hålla sig kvar där. Den har varit skakig mellan 50 till 70 000 kr under senaste tiden och vi lär se fortsatt utveckling i sidled.

Läs mer om kryptovaluta

Pepins

Dags för nya nyemissioner hos Pepins snart, in och se vad du kan hitta för intressanta cases!

P2Plån

Autoinvestkontona rullar vidare hos Mintos och Bondora. Mintos har sänkt räntan på många lån vilket gör att man får hålla extra koll där för att se hur det hela utvecklar sig.

Här kan du läsa min lista över olika P2P-plattformar.


Tack för att du läste ”Sammanfattning V. 34 – Medvind i cannabissektorn”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.