Sammanfattning V. 33 – Läkare säger ja till cannabis i Uppsala

Canopy Growth Corp och Constellation Brands skakade om marknaden under veckan genom Constellations tunga investering i Canopy. Samtidigt så har en läkare i Uppsala gett en patient tillstånd att medicinera sig med cannabis.

Det är alltså i Uppsala som förvaltningsrätten har tagit ställning till om cannabis ska skrivas ut som medicin i fem olika mål. Patienternas besvär består av bland annat smärtor, neuorologiska sjukdomar och Aspergersymtom.

Alla fem målen har tidigare avslagits av Läkemedelsverket som påstått att det inte är bevisat att medicinsk cannabis hjälper mot åkommorna.

Besluten överklagades i samtliga mål och nu har alltså domstolen gått emot Läkemedelsverket i ett av målen och beviljat cannabis som medicin.

Det är en man i 50-års åldern som nu kommer att få tillgång till medicinen Bediol som görs på torkad cannabis men som tas i tablettform.

Två av de andra patienterna har överklagat besluten om avslag till kammarrätten och vi får hålla tummarna att domstolen även där tar beslut som är för patienternas eget bästa.

Cannabisaktierna

Canopy Growth Corp släppte sin rapport som jag förväntat mig, likt tidigare rapporter, skulle resultera i en negativ utveckling för kursen och ett köpläge.

Så blev det inte eftersom att Constellation Brands investerade 5 miljarder kanadensiska dollar i bolaget, vilket naturligtvis gav kursen en ordentlig skjuts uppåt.

Det påverkade till och med hela sektorn. Dagen innan rapporten hade jag köpt aktier i Aurora Cannabis men de sålde jag dagen efter då kursen gick upp så mycket på Canopys nyhet.

Nu inväntar jag återigen köpläge och trots Canopys enorma nyhet så är det ändå två månader till legaliseringen. Vågar man vänta eller ska man köpa in sig direkt? Det är klurigt just nu!

Cannabisportföljen den här veckan:

veckorapport cannabisaktierna v 33

Cannabisportföljen förra veckan:

cannabisportföljen vecka 32

Kryptovaluta

.Det såg hoppfullt ut för Bitcoin när kursen äntligen hade tagit sig över 70 000 kr igen för en vecka sedan. Men sedan dess så har den kämpat mellan 50 och 60 000 kr. Utvecklingen verkar gå mest i sidled just nu men om vi inte ser kursen falla under 50 000 kr så bör det finnas möjlighet för ett positivt utbrott uppåt.

Läs mer om kryptovaluta

Pepins

Handeln är igång hos Pepins om du hade missat det! Det finns över 20 olika bolag att handla i just nu samt att en ny nyemission öppnar i september, har du koll på vilken det är?

P2Plån

Som vanligt så sköter sig mina autoinvestkonton automatiskt hos Mintos och Bondora. Där investerar man alltså i P2P-lån vilket kan vara ett gott alternativ till börsen.

Här kan du läsa min lista över olika P2P-plattformar.


Veckans inlägg


Tack för att du läste ”Sammanfattning V. 33 – Läkare säger ja till cannabis i Uppsala”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.