Sammanfattning V. 4 – Ännu en Vecka Avklarad

Ännu en vecka har passerat och portföljerna rullar på. Jag funderar på att sälja av mina Utdelningsaktier då jag inte ser positivt på utvecklingen i Sverige. Cannabisaktierna verkar vara inne i en korrektion men det är skönt att affären mellan Aurora och CanniMed äntligen är avslutad.

Eftersom att utvecklingen i Sverige ser rätt så dålig ut i mina ögon så är jag inne på att sälja av Utdelningsaktierna. Läget verkar bli värre och värre på många håll i landet och det bör påverka landets ekonomi.

Samtidigt så är ju tanken att spara långsiktigt och månadsvis, då gynnar en dipp mig mer inledningsvis. Jag ska klura vida på hur jag gör där för att se vad jag kommer fram till.

Cannabisaktierna

Affären mellan Aurora och CanniMed är som sagt avslutad och allt bör vara färdigt i början på mars. Det är skönt att osäkerheten som affären bringat marknaden nu är borta.

Vi har sett en hyfsat sidledes utveckling under veckan men i fredags så stängde det på blått. Förhoppningsvis så har vi momentum med oss in i början på nästa vecka så att uppgången kan fortsätta.

Jag har fortfarande svårt att rättfärdiga Auroras marknadsvärde jämfört med t.ex Aphria och andra bolag. Men många verkar köpa hypen och potentialen, frågan är hur länge det kan hålla i sig?

Jag skrev ett inlägg med blandade nyheter och tog då upp att Trump och Jeff Sessions bråkar om lagarna kring cannabis i USA. En legalisering på federal nivå vore oerhört gott för hela sektorn men det verkar tyvärr vara långt bort just nu.

Men fortsätter bråket och framförallt då om Jeff Sessions ryker så kan det bli andra bullar. Man får hålla tummarna att den gamla stofilen som backas av läkemedelsbolag byts ut snart.

I övrigt så har svensk media rapporterat om cannabisaktier på en katastrofalt låg nivå. Sparekonomen Claes Hemberg har mer eller mindre ifrågasatt många av spararna på plattformen som han är anställd hos. Riktigt dåligt av Avanza att ha kvar honom och det är kanske dags att byta till Nordnet istället.

Cannabisportföljen den här veckan:

cannabisaktierna v 4

Cannabisportföljen förra veckan:

min portfölj med cannabisaktier i kanada

Pepins

Det är dags för en attraktiv investeringsmöjlighet hos Pepins snart! Senaste erbjudandena var inte riktigt något att hänga i granen. Men det sagt så har jag blivit lite bortskämd då det varit väldigt bra möjligheter tidigare.

Mitt förtroende för Pepins är starkt och jag fortsätter att bevaka i väntan på köplägen.

P2Plån

Mina autoinvest-konton hos Mintos rullar på av sig själva. Det är inte omöjligt att jag omplacerar pengar från Utdelningsaktierna till P2P-lånen.

Utdelningsaktierna

En smärre nedgång sedan förra veckan på grund av H&M. Jag funderar som sagt på att sälja av mina Utdelningsaktier för att invänta en större dip i Sverige.

Fortsätter våra politiker att stolla runt så ser jag inte hur ekonomin ska kunna hålla sig stabil till slutet på året.

Min portfölj med Utdelningsaktier idag:

utdelningsaktierna v 4

Min portfölj med Utdelningsaktier förra veckan:

min portfölj med utdelningsaktier

Relevanta inlägg

Tack för att du läste ”Sammanfattning V. 4 – Ännu en Vecka Avklarad”

2 thoughts on “Sammanfattning V. 4 – Ännu en Vecka Avklarad

  • Även idag uttrycker sig herr Hemberg att man ska fråga sig det etiska i att handla med cannabisaktier.

    Men Bofors, olja och guld !?

    Vad gör de inte för att få fram dessa saker?
    Och hur mycket lidande orsakar inte dessa saker??

    Pinsamt av Avanza att behålla denna herr Hemberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.