Sammanfattning V. 42 – Sidledes i min Aktieportfölj

Another day another dollar. Söndag igen och dags att gå igenom hur det har sett ut för investeringarna i veckan. I Kanada så har det varit rätt så rött medan det för utdelningsaktierna i min ”vanliga” aktieportfölj inte rört sig särskilt mycket alls.

Dividend Sweden ska snart lämna rapport och då får vi se om bolaget är på bättringsvägen eller inte. Nyligen informerade man börsen om att man kommer dela ut bolaget Attana till sina delägare.

Om jag har räknat rätt så är det alltså fjärde eller femte aktieägarspridningen som Dividend Sweden genomför. En riktigt intressant aktie i och med att man ständigt får nya bolag tilldelade sig. Nu gäller det bara att bolaget levererar finansiellt också.

Jag har också börjat få upp ögonen för kryptovalutor så förmodligen kommer det bli mer sånt här framöver.

Cannabisaktierna

Det har varit mycket rött de senaste dagarna efter ett besked om att Kanadensiska bolag som arbetar med medicinsk cannabis kan avnoteras i USA då deras affärsverksamhet strider mot federala lagar och regler.

Det återstår att se om det är mer än bara tomma hot men min aktieportfölj med cannabisaktier har märkt av oroligheten. Jag ser det inte som ett större problem i dagsläget utan tänker fortsätta köpa in mig i bolagen.

Jag har som ni kan se äntligen köpt in mig i Aphria Inc igen. Ett av bolagen med absolut lägst produktionskostnad per gram. Härligt!

Cannabisportföljen den här veckan

cannabiskatierna innehaven i portföljen

Cannabisportföljen förra veckan

portföljen med cannabisaktier

Lendify

Hos Lendify har det inte något nämnvärt i veckan annat än att ett lån avbetalades i förtid. Så nu har jag cirka 240 kr att placera i ett nytt lån.

Det var roligt att se ett lån på 14.46% ränta här i veckan. Jag hade upplevt att lånen hos Lendify börjat dala i ränta men det gäller att inte kasta in handduken i onödan eftersom att det nu i veckan kommit flera lån över 11%.

Bra jobbat Lendify!

Utdelningsaktierna

I min aktieportfölj med utdelningsaktier så har det inte hänt särskilt mycket annat än ett eWork tappat cirka 10%. Det var lite förvånande eftersom att det nyligen på Placera skrevs om hur bra bolaget är. Läs mer Här på Avanza.

 

Såhär ser portföljens innehav ut idag:

utdelningsaktierna

 

 Såhär såg portföljens innehav ut förra veckan:

portföljen med utdelningsaktier

Tack för att du läste! Ha en toppenbra vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.