Veckoapport 27 2023 – Spridda skurar

Förra veckan var det röda toner överallt men i veckorapport 27 2023 så är det delvist blåare. Inte mig emot! Men frågan är var börsen ska härifrån, blir det sidledes sommaren ut?

Investmentbolagen

Portföljen med tre svenska investmentbolag föll vidare denna vecka. Totalt så är portföljen ned mer än 4% vilket är markant för att vara så pass kort tid som en vecka.

Men efter regn kommer solsken. Hoppas jag! Så här ser portföljens veckovisa graf ut:

Av portföljens tre innehav så är det Investor som är kvar på plus. Både Bure och Latour har trillat ned på röda siffror. Men vad gör det om hundra år?

Jag börjar bli riktigt sugen på att gå in stort i Latour här. Det är fina nivåer för långsiktiga positioner tror jag. Men vem vet hur det hela artar sig? Som det är just nu så känns det som att börsen är väldigt svajig.

GratisPortföljen Veckoapport 27 2023

För projektet GratisPortföljen så blev det en blå vecka! Det var på tiden. Portföljen upp nästan lika mycket som investmentbolagen är ned.

Det är fint att se att SBB verkar återhämta sig en aning. Lyckas man sälja Educo så kommer läget för bolaget helt klart att förbättras. Löser man det kortsiktiga och klarar sig till bättre räntenivåer så har man en chans.

Cibus ser också ut att vara på väg att återhämta sig. Jag har inte ett fint gav där i denna portfölj, men likväl så tror jag den kommer ta sig dit igen inom en snar framtid.

Så här ser innehaven i portföljen ut just nu:

Exchange Income Corp går som tåget och är nu på nästan 65% avkastning utan utdelningar inräknade. Ett starkt bolag som jag gärna tankat mer i om inte kronan varit så svag.

Oh well, tack för att du läste ”Veckoapport 27 2023”!