Veckorapport 30 2023 – Svagt blått

Veckorapport 30 2023 bjuder oss på överlag blåa siffror. Men mest av allt så bjuder veckan oss på regn och åter regn. Och månadens köp är gjorda också för den delen.

Investmentbolag

Här har jag alltså fyllt på med fler aktier i Bure, Investor och Latour. Totalt så blev det 2 nya Latour och Bure samt 3 nya aktier i Investor.

I sig inte mycket alls, men på lång sikt så blir det mer och mer och mer för varje månad som går. Portföljen i sig är just nu värd 35 601 kr.

Trots att jag endast månadssparar 1500 kr i portföljen så växer den sig sakta men säkert större och större. Jag hoppas att den kan inspirera nybörjare såväl som mer erfarna att ha enkla månadsinvesteringar i gång.

Portföljens värde ökade under veckan med 298,52 kr, eller 0.85%.

Innehaven i portföljen ser ut som så här just nu:

Investor fortsätter att som vanligt leda vägen med högst avkastning. Med lite tur så kanske även Latour visar blått nästa vecka?

GratisPortföljen Veckorapport 30 2023

Även projektet GratisPortföljen såg en svag uppgång denna vecka. Här blev den dock än mindre på 0.71% eller 157 kr.

Men uppgång är uppgång och jag klagar inte på blåa siffror. Portföljen har två svenska fastighetsbolag som går åt olika håll just nu. Å ena sidan innehåller den Cibus som ser ut att återhämta sig fint.

Å andra sidan så innehåller den krisande bolaget SBB som inte verkar veta varken ut eller in. Så här ser läget ut för portföljens innehav:

Det är desto roligare att se att STAG Industrial verkar ha plockats in med god timing. Aktien ligger snart på 10% avkastning och är nyaste tillskottet i portföljen.

Jag noterar även att 2020 Bulkers tragglar sig vidare runt 100 kr-nivån. Det ska bli riktigt intressant att se hur det går för hela den sektorn framöver. Oavsett hur det blir där så är jag tacksam för att du läser Veckorapport 30 2023.

Hoppas att du har haft en fin sommar och att kommande vecka blir superbra, ha det bäst!