Veckorapport V 11 2022 – Det går hit & det går dit

Börsen är en makalös manick om man som jag älskar passiva inkomster. Just nu går det dock lite kärvt med portföljerna. Men förr eller senare så ska det fortsätta uppåt. Vi kikar in Veckorapport V 11 2022 som mest bjuder på röda siffror.

Ser fram emot löning nästa vecka vilket innebär ytterligare en vända med månadssparande och investeringar. Det är härligt att låta det mesta rulla på av sig självt helt automatiskt. Då kan man låta pengarna växa medan man lägger upp fötterna och njuter av vädret istället.

Det är så underbart med våren på ingång och innan vi vet ordet av är det sommar. Det ser jag fram emot riktigt mycket!

Vi tar och kikar in veckorapporten!

P2P-Lån hos Savelend

För lånens del har det inte hänt mycket hos Savelend denna vecka, men nästa vecka så bör det komma in en del avbetalningar. Dock så har Savelend tabbat sig rejält i mina ögon. Man har nämligen rapporterat in felaktiga siffror till Skatteverket.

Siffrorna gäller ränteinkomst som direkt påverkar användarnas deklarationer. I mina ögon så är det oerhört dåligt att man gör fel på något så pass viktigt. Lyckligtvis har man rättat till felet redan men det är ändå ett orosmoment.

Om de siffrorna är fel, vad mer kan vara fel? Varför upptäckte man inte felet tidigare? Mitt förtroende för plattformen är sargat. Jag ska fundera på om jag fortsätter att investera där eller inte. Kanske vore det lika bra att bara köra igång en ny utdelningsportfölj istället.

Jag får fundera på det och återkommer längre fram. Förhoppningsvis så blir det inga fler liknande fel.

spacer

Fondportföljen hos Savr Veckorapport V 11 2022

Här har det gått ned lite till och sen studsat upp i slutet utav veckan. Med nästa insättning så är jag ruskigt nära att ha investerat 20 000 kr i portföljen. Det här riktigt fint hur det rullar på av sig självt. När jag började med portföljen så kändes det som att det gick riktigt sakta.

Men ju längre tiden går och ju mer som sätts in, desto roligare blir det att följa utvecklingen. Nu har just denna portfölj inte gått särskilt bra alls på sistone men tålamod är en dygd sägs det. Jag är en långsiktig investerare och jag litar på att det här kommer bli riktigt fint på sikt.

Tech-aktier har inte haft det så lätt på senare men jag fyller på och inväntar ljusare tider. Tills nästa sektorrotationen så hoppas jag att ha köpt in mig någorlunda mycket så att uppsvingen blir lukrativ.

Här nedanför kan du se en graf över portföljens utveckling, som just nu ligger på rött i avkastning:

fonderna Veckorapport V 11 2022

GratisPortföljen har backat en aning

Portföljen med cashback-pengar har backat en aning sedan förra veckan. Detta till stor del av att Vermilion Energy har tappat i kurs. Vermilion arbetar med olja och naturgas så kursen stack upp rejält när oljepriset skenade iväg.

Inget konstigt i sig och jag ser fram emot bolagets nästa rapport som lär bli starkare än förväntat, tack vare det höga oljepriset. Här nedanför kan du se portföljens utveckling på 3 års sikt. Under veckan som varit så satte jag in 120 kr till som det köptes aktier i SBB för.

Här nedanför kan du se portföljens utveckling på 3 års sikt. Under veckan som varit så satte jag in 120 kr till som det köptes aktier i SBB för.

För innehaven i portföljen så ser det just nu ut så här:

Det är härligt att se att endast ett innehav är rött. Detta sedan SBB fått sig en uppsving under veckan som varit. Men den får inte skena iväg för mycket, för att jag ska fortfarande tanka på minst 1000 kr till i den.

Annars så väntar jag mest på att Vermilion ska fortsätta öka och nå nivåer runt 30 dollar så att jag kan hämta hem lite vinst där. Det börjar onekligen bli dags. Samtidigt så vet jag att bolaget har mycket kvar att ge och med dagens oljepriser så lär bolaget fortsätta gå starkt.

Så frågan är när det är bäst att skala av, men det är aldrig lätt att veta. Vi får se hur nästa vecka artar sig helt enkelt.

Stort tack för att du läser på bloggen, jag hoppas att du får en underbar vår med blå himmel och blåa siffror!

Du läste inlägget ”Veckorapport V 11 2022”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.