Veckorapport V 12 2022 – Månadssparet inne

Söndag igen vilket betyder att det är dags för Veckorapport V 12 2022! I fredags så landade lönen på kontot och månadsinsättningarna gjordes. Det är alltid roligt att fylla på med mer fonder, aktier och P2P-lån. Portföljen har ett blandade resultat under veckans gång.

P2P-lånen hos Savelend

En del avbetalningar har trillat in men jag förväntar mig att lite mer kommer in nästa vecka. Än så länge så syns inga kreditförluster för månaden men det återstår att se om det dyker upp några. Månadssparandet betyder att 1500 kr till har överförts till plattformen.

Just nu har jag cirka 12 000 kr där och det är roligt att se det växa. Målet är att avsluta året med minst 25 000 kr inne på plattformen. Om inget oväntat sker det vill säga. Jag har märkt att räntan börjat bli lägre på plattformen. Detta får mig att fundera på om pengarna kanske inte gör mer nytta på börsen?

Det är något som jag får klura vidare på och se hur det går. Man ska ju oftast inte ta för snabba beslut när det gäller sådant här. Savelend har styrt upp felet som skedde med informationen till Skatteverket. Det är bra att man reder ut sådant men det är trist att det ens hände.

Skulle något liknande hända igen så kommer det onekligen påverka mitt beslut kring om jag ska fortsätta investera där eller inte.

Vill du också investera i P2P-lån? Kika in det här inlägget för att få din bonus: Välkomstbonus för Savelend P2P-Plattform.

En del avbetalningar har trillat in men jag förväntar mig att lite mer kommer in nästa vecka. Veckorapport V 12 2022

Fonderna hos Savr

Även här så är månadens insättning på gång. Utöver det så har fondportföljen återhämtat sig en aning. Frågan är om det fortsätter upp nästa vecka eller om det kommer vänder nedåt igen. Mina fonder består till mestadels av investeringar i teknologi och teknik-inriktade bolag.

En sektor som inte är så pass het just nu, men förr eller senare så lär den få mer fokus igen. Värdet med månadens insättning hamnar på runt 17 500 kr.

Jag hoppas på att portföljen inom kort ska nå milstolpen 20 000 kr i värde! Frågan är om vi når dit via insättningar eller om lite uppgång även kan spela en roll i det.

Men men, man ska skynda långsamt sägs det. Framförallt när det gäller investeringar. Jag litar på fonderna jag valt och förväntar mig att det här ska bli något riktigt fint på sikt.

Jag har valt att investera i fonder via plattformen Savr för att jag betalar lägre avgift där än hos andra aktörer. Du kan läsa mer om det i det här inlägget jag skrivit: Savr vs Avanza.

Även här så är månadens insättning på gång. Utöver det så har fondportföljen återhämtat sig en aning. Frågan är om det fortsätter upp nästa vecka eller om det kommer vänder nedåt igen.

GratisPortföljen återhämtar sig Veckorapport V 12 2022

Förra veckan så var det rött som gällde för projektet GratisPortföljen. Det är ett projekt där jag investerar pengar jag får ihop från cashback-erbjudanden. Projektet rullar på riktigt bra måste jag säga. Mycket tack vare att Vermilion Energy går starkt framåt.

Tanken är att investera i bolag som delar ut månadsvis och hittills så ser det rätt så lovande ut. SBB har jag tagit in lite i förskott, jag räknar med att bolaget i april kommer gå över till månatliga utdelningar.

Portföljen ligger inte riktigt på ATH just nu, men den är väldigt nära och den ser fortsatt stark ut. Det är fint att se att den har kört om index med råge.

GratisPortföljen återhämtar sig Veckorapport V 12 2022

Portföljen är nära till att ha avkastat 10 000 kr, en riktigt härlig milstolpe! Jag hoppas på att det ska bli ännu mer, så klart. Så här ser de enskilda innehavens läge ut just nu, noterbart är att SBB backat ned på rött igen:

Gratisportföljens innehav

Öka eller ta in nytt

Målet för att ta hem vinst i Vermilion ligger för min del runt 30 – 35 dollar. Tack vare det ökade oljepriset så kommer aktien att gå väldigt starkt framöver. Det ska bli väldigt intressant att se hur deras nästa rapporter artar sig.

Bolaget har just återinfört utdelningar, men inte månatligen. Om oljepriset fortsätter att ligga högt så kanske vi får se månatliga utdelningar igen mycket tidigare än väntat.

Pengarna där ifrån kommer att omplaceras i övriga bolag i portföljen. Räcker det till så kanske jag även tar in ytterligare ett bolag. Men vi får se hur det blir med det. Exchange Income Corp och Gladstone Investment Corp har bevisat sig starka.

Så det känns helt rätt att fylla på där istället för att ständigt jaga nya bolag. Jag hoppas att du som läser haft en bra vecka på börsen och att nästa vecka blir ännu bättre!

Tack för att du läste inlägget ”Veckorapport V 12 2022 – Månadssparet inne”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.