Veckorapport V 13 2022 – Ombytta roller

Kutymen för mina portföljer har på senaste varit att projektet GratisPortföljen gått plus medan fonderna backat. Veckorapport V 13 2022 har varit tvärtom, fonderna har återhämtat sig en aning medan GratisPortföljen backat.

Jag tror dock inte att det handlar om något slags trendskifte om man nu kan kalla det för det. Fonderna har tagit ordentligt med stryk på senare tid och en någorlunda rekyl kändes mest som en tidsfråga. Vi får se om det håller i sig men det vore roligt att se även fonderna på plus igen.

P2P-lån hos Savelend

Hos Savelend så är månatliga insättningen för mars färdig och lånen har betalats av, eller genererat kreditförluster. Avkastningen steg för min del en aning medan kreditförlusterna återvände igen. Stigningen i avkastningen speglar inte alls mitt ökande kapital på plattformen känner jag, tyvärr.

Men skam den som ger sig? Savelend får året ut på sig att hantera mitt kapital. Om räntan visar sig bli ännu lägre eller om kreditförlusterna ökar mer då blir det andra bullar 2023.

Oavsett vad så är det fint att se kapitalet växa månad efter månad. Kraften i att månadsspara kontinuerligt är verkligen fantastisk. Det känns så trögt i början men innan man vet ordet av så börjar det ändå bli en del pengar.

Ju längre tiden går desto roligare blir det att förvalta portföljen som växer och växer. Sen så vill man ju givetvis att den ska växa organiskt också, och inte bara genom insättningar.

Än så länge så går det åt rätt håll, om än lite trögt. Så här ser resultat hos Savelend ut för min del för mars månad i år:

P2P-lån hos Savelend

Kreditförluster är att räkna med, finns ju ingen riskfri investeringstyp men det gäller att hålla ett öga på dessa ändå. Om kreditförlusterna skulle börja överstiga min intjänade ränta, då är det något som är allvarligt fel. Men det hoppas jag aldrig blir aktuellt att fundera på.

Om du vill ge dig an att investera i P2P-lån, missa inte din välkomstbonus: Välkomstbonus för Savelend P2P-Plattform.

Fonderna Veckorapport V 13 2022

Fonderna har som sagt haft en skapligt fin vecka. Det blev en liten dipp på slutet på en vecka som annars mest pekade uppåt. Det blir intressant att se om detta bara var ett dödsryck eller om teknik- och teknologiaktier kan få lite mer kärlek igen.

Det skulle i sin tur betyda mer kärlek för mina fonder som är grovt fokuserade på AI, teknologi och teknik. Individuellt så är det fortfarande Swedbank Robur Ny Teknik som presterar sämst i portföljen med -15 procent sedan köp.

Resten utav fonderna ligger alla tre runt 5 till 6 procent minus. Oh well, inget att hänga läpp över för den långsiktiga investeraren. Tanken är ändå inte att sälja på länge.

Fonderna Veckorapport V 13 2022

Även i detta fallet så är det himla roligt att se hur kapitalet ansamlas månad efter månad. Snart når portföljen milstolpen 20 000 kr i värde. Man ska verkligen inte ha bråttom på börsen. Istället så bör man skynda långsamt.

Anledningen till att jag investerar hos Savr istället för Avanza, när det gäller fonder, kan du läsa mer om här: Savr vs Avanza.

GratisPortföljen

Projektet med cashback-pengar rullar på som det ska. Oljepriset får portföljen att gå lite hackigt eftersom att största innehavet Vermilion Energy arbetar med bland annat olja. Men överlag så går det onekligen åt rätt håll och portföljen presterar fortfarande bättre än index.

Jag kan ju utan tvekan säga att jag inte hade förväntat mig en sådan här pass stark utveckling när jag inledde projektet. Framförallt inte där i mars 2020 när Covid lamslog flera innehav i portföljen samtidigt. Då var det rött som tusan. Men min satsning då ser ut att löna sig rejält.

GratisPortföljen

Nu så hoppas jag på att få in mer pengar från cashback-erbjudanden så att jag kan handla mer i SBB. Där stormar det rejält just nu och jag tror nästa vecka kommer bjuda på fina köplägen.

Det brukar löna sig rejält att handla i stora och starka bolag när aktieägare säljer i panik. Vi får se om det blir så även denna gång.

Innehaven i portföljen ser i skrivande stund ut så här:

rivande stund ut så här:

Och utdelningsmässigt så närmar sig portföljen totalt 1000 kr i utdelningar sedan den påbörjades. Ingen stor summa i sig, framförallt inte med tanken på tiden det tagit, men en fin milstolpe trots allt.

Hoppas att du har en awesome vecka, att våren snart är här på riktigt och att det blir fred igen!

Tack för att du läste inlägget ”Veckorapport V 13 2022 – Ombytta roller”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.