Veckorapport V. 44 – Lovande Cannabisaktier

Halloj! Jag hoppas att du som läser har finare väder än vad vi har här i Västerås. Hujeda mig nu är snart vintern här. Lika bra att kika in hur det har gått för portföljerna istället för att tänka på det. Det ser bland annat bra ut för vad jag anser är flera lovande cannabisaktier och det tuffar på hos Mintos.

Notis: Förra veckans inlägg som handlade mest om Lendify var inte välskrivet och jag har städat upp språket i det. Det är en sak att ge konstruktiv kritik eller att ifrågasätta men man kan göra det på rätt sätt.

I slutet av det här inlägget så kommer jag att tipsa om ett mycket lovande bolag som arbetar med influencers och marknadsföring. Bolaget ökar intäkterna starkt och jag har själv använt deras plattform med goda resultat och omdömen.

Men först kikar vi in innehaven och ser hur det har gått under veckan. Först ut är innehaven i portföljen med lovande cannabisaktier.

cannabisaktiernas utveckling

Utvecklingen för innehaven i portföljen med cannabisaktier.

Cannabisaktierna

Som du kan se så har det verkligen börjat återhämta sig för bolagen i Kanada som arbetar med medicinskt och snart även rekreationellt bruk av cannabis.

Det kom en varning om att bolag som arbetar med det skulle ha problem med att lista sig på börsen eftersom att det fortfarande är olagligt på federal nivå i USA.

Vi får se hur det blir med det, Jeff Sessions är ju inte den roligaste typen men med Trump vid rodret så vet man inte vem som sitter kvar på sin plats imorgon. Är det elakt att hoppas på att Jeff får sparken eller är det sunt förnuft?

Snart måste jag också ta och köpa in mig i Canopy. Jag sitter och väntar på att priset ska dala men det händer aldrig. Det går inte att ha en portfölj med cannabisaktier utan flaggskeppet Canopy Growth Corp.

Fast credit is due when credit is due så jag ska inte glömma att nämna Aphria Inc som har väldigt låga produktionskostnader och Aurora Cannabis Inc som har sitt massiva projekt Aurora Sky på gång.

Harvest One Cannabis ligger i mina ögon på fjärde plats tack vare att man bland annat är nästintill skuldfria, har köpt ett bolag i Schweiz för att ta sig in på den marknaden, expanderar med egna pengar och siktar högt. Jag länkar ett tidigare inlägg om HVST i botten av inlägget. (Det räknas inte som click bait!)

Cannabisportföljen den här veckan

lovande cannabisaktier i Kanada

Cannabisportföljen förra veckan

cannabisaktier innehav portfölj

Pepins

Hos Pepins så kan man fortfarande bli delägare i DIF-Hockey vilket jag själv valt att så över. Men det dyker snart upp ett intressantare bolag vid namn United Spaces som siktar på att rita om marknaden för kontors-fastigheter med hjälp av delningsekonomi. Läs mer hos Pepins.

P2Plån

Jag har tyvärr inte hittat ett enda lån att investera i hos Lendify under veckan så jag valde att ta ut pengar därifrån som jag funderar på att omplacera i någon kryptovaluta.

Hos Mintos så har mitt första lån avbetalat enligt plan men resten är såpass nya så att första avbetalningen kommer in den här månaden. Det ska bli väldigt intressant att se hur det fungerar nu när jag verkligen testar det ordentligt.

Mintos har just nu igång en referralkampanj, det betyder att du kan få dina kompisar att gå med och alla vinner på det.  Kampanjen gäller till 30:e November i år. Vill du gå med så får du gärna använda min kod: URA5EC.

mintos euro portfölj p2plån

Såhär ser mina två portföljer hos Mintos ut just nu. En portfölj är med lån i EURO riktad mot Sverige och Balkanstater medan den andra är inriktad på SMSlån i Georgien, jag vet det låter helt sjukt. Men livet ska ju vara spännande och räntan är hög samt att Mintos inte tar ut någon serviceavgift sedan mars.

mintos georgien portfölj p2plån

Det är till och med återköpsgaranti på lånen så jag tänker ge det en chans. Jag kanske kan öppna en bank i Georgien en vacker dag. Kan inte bli säkrare liksom.

Utdelningsaktierna

Till skillnad från portföljen med lovande cannabisaktier så har mina svenska utdelningsaktier inte haft så mycket för sig. Förutom H&M då som alltid hittar nya sätt att tappa ett par procent på.

Såhär ser portföljens innehav ut idag:

svenska utdelningsaktier

 Såhär såg portföljens innehav ut förra veckan:

utdelningsaktierna

Övrigt

Tourn International

Bolaget som jag lovade att tipsa om heter Tourn International och jag köpte mig en post i bolaget för lite över en vecka sedan. Jag har som sagt arbetat med Tourn tidigare och tycker att deras tjänster fungerar riktigt bra. Bolaget har också ökat på sina intäkter rejält och jag föreslår att du tar en titt på bolaget.

Bilda din egen uppfattning och ta dina egna beslut efter vad du kommer fram till.

Harvest One Cannabis

Här är en länk till inlägget som jag nämnde i delen om innehaven som jag anser vara lovande cannabisakter.

Tack för att du läste ”Veckorapport 44 – Lovande Cannabisaktier” och ha det bäst! Vi syns!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.