Veckorapport V 47 2021 – Det blev rött

Ja vilken vecka det blev på börsen. Rätt så turbulent eller vad säger ni? Tyvärr hann jag fylla på i fonderna precis innan men, men, sånt är livet. Veckorapport V 47 2021 bjuder alltså på mestadels röda siffror, förutom för P2P-lånen där det fyllts på och blivit fina återbetalningar.

Månatligt tankat i P2P-lånen

Jag har äntligen kommit upp i nivån jag var vid när jag bestämde mig för att satsa på annat än P2P-lånen igen. Och det här är bara början, det känns extra bra att investera i dessa lån när det skakar så mycket på börsen som det har gjort nyligen.

5000 kr investerade i och med senaste insättningen och mera ska det som sagt bli. Förhoppningsvis så håller den höga investeringsgraden i sig så att även dessa 724 kr som ligger tillgängliga placeras i lån.

Veckorapport V 47 2021 p2p-lånen

Stapeln med intjänad ränta har börjat växa till sig igen. Visst, den är inte jättestor just nu men det känns bra att det går åt rätt håll. Lite tålamod på det här så ska det bli fint på lång sikt det är jag alldeles övertygad om.

avkastningen hos Savelend

Sen så har jag också investerat 1000 kr i Savelends aktie för att bygga upp antalet aktier för att dra nytta av deras aktieägarförmåner. Just nu har jag 620 stycken aktier men fler ska det bli. Ju fler aktier, desto lägre avgift. På 700 st så sänks avgiften första steget men jag siktar på högsta möjliga nivån.

Fonderna hos Savr Veckorapport V 47 2021

Fonderna hade en tuff vecka och det väl bli ännu rödare nästa vecka. Men så blir det ibland. Dock så är månadens påfyllningar på väg in och det är alltid roligt. Vi får se hur läget ser ut nästa vecka men oavsett vad så är det grymt roligt att portföljen är halvvägs till 20 000 kr i värde.

Fonderna hos Savr

Så här ser veckans läge ut för endera fonderna i portföljen, Swedbank Robur Ny Teknik har återigen trillat ned på minus men jag har fortsatt förtroende för fondens kapacitet att generera en god avkastning framöver.

fondportföljen Veckorapport V 47 2021

Väldigt rött i GratisPortföljen

Det var rött för fonderna men allra rödast har det varit i GratisPortföljen där Vermilion Energy fallit rejält på grund av ny pandemi-oro. Detta eftersom att om efterfrågan på olja kommer minska igen så lär bolagets vinster följa efter.

Så här ser portföljen ut just nu och det har ju sett betydligt roligare ut, men det är ändå ett långsiktigt projekt så det får ta sin tid. Det vore inte helt fel att få in mer cashback-pengar nu att utöka i 2020 Bulkers med för att förbättra innehavet där.

aktierna i gratisportföljen

Så ja, det var inte den roligaste veckan men så är det ibland. Jag tror dock inte detta skalv har varit någon signal för en stor börskrasch. Detta eftersom att börsen gått starkare under Covid och om vi får nya restriktioner så lär det hjälpa att hålla lågan uppe.

Men det ska ändå bli väldigt intressant att se hur nästa vecka artar sig. Vad tror du, blir det nytt kaos eller ser vi snarare en stark återhämtning? Den som lever får se, som alltid.

Tack för att du läste inlägget ”Veckorapport V 47 2021 – Det blev rött2021”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.