Jag behåller Hennes & Mauritz AB

Hennes & Mauritz  AB har inte haft det lätt på senare tiden och kursen har tagit rejält med stryk. Att se kursen ligga runt 200 kr känns onormalt på något sätt men det är inte obefogat. Det finns en hel del frågetecken som behöver redas ut innan bolaget är på rätt väg igen.

H&M har fått en del kritik över att vara för sena med sin digitalisering. Många tycker att deras reaktion och omställning har gått alldeles för sakta. Karl Johan Persson som är  VD för Hennes & Mauritz AB delar inte deras åsikt utan säger såhär i en intervju med Aktiespararna:

–  ”Jag håller inte med om att vi skulle vara sena. Men de investeringar vi gjort och de initiativ vi har ser jag att vi kommer att bli ledande inom detta område.”

Härligt med självförtroende men det gäller att p´put your money where your mouth is´ och faktiskt visa upp resultat. Med det sagt så är jag förstående till att alla bolag stöter på olika utmaningar och någonting som jag verkligen uppskattar att Karl Johan Persson tar upp är följande:

– För mig är det viktigt att inte bara tänka på nästa kvartal utan många, många år framåt. Vi ska växa långsiktigt.

Det passar min investeringsstrategi lysande. Inte bara det utan om jag tankar på i Hennes & Mauritz AB och bolaget tillslut lyckas repa sig så kommer det att bli en lukrativ affär.

Det finns också möjlighet att H&M gynnas av valutaomväxlingar och om deras digitalisering går snabbare än väntat så tror jag att 200 kr-nivån snart är ett minne blott. Friskt vågat hälften vunnet!?

Han påtalar även att processen kunde ha skyndats på, men vem vet vad för problem som det hade skapat?

– Vi hade kunnat göra lite enklare lösningar för att snabba upp tempot kortsiktigt, men det har vi valt att avstå ifrån. Jag känner mig glad över att vi lagt en stabil, skalbar och flexibel grund, som kommer att hålla under många år framöver och som vi kan bygga vidare på.

Jag har fortfarande förtroende för ledningen och jag ser det här som ett ypperligt tillfälle att köpa på sig H&M-aktier till lågt pris. Om jag har rätt eller inte får bolaget och marknaden utvisa.

Källa: aktiespararna.se


1 thoughts on “Jag behåller Hennes & Mauritz AB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.