GratisPortföljen värd över 10000 kr

Sedan i tisdags så är GratisPortföljen värd över 10000 kr! Äntligen! Det är en härlig milstolpe att ha passerat och mera ska det bli. Jag har också hunnit sätta in cashbacken för bytet av elbolag som jag skrivit om tidigare. Så inte bara är portföljens värde över 10000 kr utan även 700 kr har suttits in.

Så portföljen är på ATH och jag har kunnat sätta in mer pengar från cashbacks, så det är väldigt roligt att kika på portföljen just nu. Här nedanför kan du se en graf över hur utvecklingen ser ut sedan portföljens start. Äntligen har det börjat gå åt rätt håll på riktigt.

Det som gör det hela än mer fantastiskt är att pengarna jag har investerat i den här portföljen, är pengar som jag fått in från cashbacks. Så det är i princip ”gratis”-pengar som nu börjat tjäna ihop mer pengar åt mig, rätt så fascinerande tanke.

GratisPortföljen värd över 10000 kr

Det verkar som om att det kommer att löna sig att jag höll ut med Vermilion Energy och inte sålde av i Covid-raset. Faktum är att jag istället dubblade antalet aktier och nu sitter jag och väntar tålmodigt på att bolaget skall återinföra sina månadsutdelningar.

För tanken är ju att portföljen skall bestå av endast månadsutdelare och Vermilion pausade sina utdelningar när Covid slog till mot oljepriset. Men tålamod är en dygds sägs det och jag ser fram emot att dessa bör återinföras inom en snar framtid. Detta eftersom att oljepriset verkligen återhämtat sig på sistone.

Det ska bli roligt att se aktiepriset öka rejält, hoppas jag, när detta väl sker eftersom att många, precis som jag själv, ägde den just för utdelningarna.

spacer

GratisPortföljen värd över 10000 kr

Pengarna som jag fick in från att byta elbolag sattes in lite i förtid, så man kan säga att jag tog ett lån av mig själv. Jag ser ingen anledning till att cashbacken skulle nekas så det kändes OK att göra så. De 700 kronorna gick rakt in i GladStone Investment Corp.

Så nu har jag handlat färdigt i det bolaget för tillfället eftersom att inköpskostnaden ligger runt 2000 kr. Nästa bolag lär bli svenska månadsutdelaren Cibus Nordic Real Estate. Men jag är även rätt så sugen på STAG Industrial Inc, så vi får se hur det blir med det.

Men i alla fall så är GratisPortföljen värd över 10000 kr nu! Det känns som en rolig milstolpe och jag ser fram emot nästa milstolpe på 20 000 kr i totalt värde. Förhoppningsvis så lär det börja rulla på av sig självt rätt så snart. Framförallt när utdelningarna från Vermilion Energy börjar rulla in igen, när man väl återinför dessa det vill säga.

Så här ser innehaven i portföljen ut just nu:

gratisportföljen 25:e juni 2021

Det känns lite synd att jag inte hann tanka på för fullt i Gladstone Investment Corp innan den gick upp runt 30%, men bättre sent än aldrig! Fokusen just nu ligger på att samla ihop mer cashbacks och förhoppningsvis så hittar jag några bra erbjudanden att vara på.

Risken finns att jag snart byter elbolag igen, det går ju att få in hel del cashback-pengar på det sättet. Åtminstone om man bor själv i en liten lägenhet och knappt har några elkostnader, så även om jag tar ett sämre avtal så höjs inte min månadskostnad nämnvärt. Men jag håller er uppdaterade kring det när det väl finns något nytt att meddela!

Tack för att du läste inlägget ”GratisPortföljen värd över 10000 kr”, Läs Fler Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.