Upp för GratisPortföljen men ner för fonderna

Läget i USA har påverkat fonderna negativt eftersom att dessa är mestadels fokuserade på teknik och teknologi. GratisPortföljen med månadsutdelarna har gått desto bättre. Detta tack vare att Vermilion Energy håller på att återhämta sig.

Jag har ju som bekant nästan alla fonderna hos Savr, förutom Handelsbanken Hållbar Energi. Grafen där ser inte så rolig ut just nu men jag väntar mig en rejäl sättning i marknaden så värre lär det bli.

Såhär ser den enskilda utvecklingen för endera innehav som jag har hos Savr ut:

Upp för GratisPortföljen men ner för fonderna

Sen så har jag ju även som bekant ett månadssparande på gång i HHE hos Avanza:

Jag sparar just nu endast 250 kr i månaden per fond men det är kul att vara igång med ännu ett månadssparande. Tids nog så lär jag öka på fondinvesterandet, men inte just nu när marknaden är så skakig.

Så ligger det alltså till med fonderna just nu, nästa vecka lär bli rätt så talande för vad som komma skall. Men vi ska också kika in månadsutdelarna som jag har i GratisPortföljen.

Månadsutdelare

Den här portföljen består av pengarna som jag får in via cashbacks. Det är ett roligt projekt där jag endast ämnar att investera i aktier som har utdelning månadsvis.

Såhär ser portföljens utveckling ut sedan då den påbörjades i juli 2019. Som du kan se så gick det smått uppåt i början innan Covid slog till rejält mot portföljen.

Innehavet Vermilion Energy fick det oerhört svårt när oljepriset föll rejält och man drog därmed in hela sin utdelning. Det plus en svag period ledde till ett rejält tapp i aktiekursen.

Bolaget föll från cirka 14-15 dollar till 1.7-2 dollar. Jag tog beslutet att dubbla innehavet istället för att sälja och jag tänker vänta in att man återupptar sina utdelningar.

Nu när bolaget är på väg tillbaka så blir det säkerligen övervikt i GratisPortföljen, vilket får ses över längre fram.

Såhär ser det ut för innehaven just nu:

Utdelningarna är inte mycket att tala om i dagsläget men tids nog så ska det bli en del hoppas jag. Men som sagt, vi får vänta och se hur det går i USA framöver. För det lär avgöra mycket.

Tack för att du läste inlägget! Läs fler Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.