Handelsbanken Hållbar Energi vinner pris

Att fonder som man själv investerar i uppmärksammas är oftast roligt, åtminstone om det är i positiva sammanhang. Idag så meddelades det att fonden Handelsbanken Hållbar Energi vinner pris. Priset delas ut av europeiska investeringsbanken (EIB).

Handelsbanken Hållbar Energi vinner pris i kategorin globala aktiefonder. Där vann man det prestigefyllda priset ”Bästa fond”.

Mässan går under namnet CDP Europe Awards och anordnas som sagt av europeiska investeringsbanken.

Personligen så började jag investera i fonden i november förra året så jag är en väldigt ny fondägare. Men inte blir jag något mindre glad för det!

En annan som är glad över priset är Magdalena Wahlqvist Alveskog, hon är nämligen VD för Handelsbanken Fonder och hon sade bland annat följande om utmärkelsen:

”Priset bekräftar vår övertygelse om att de framtida vinnarna kommer att finnas bland de bolag som verkligen ser hållbarhet som en del av sin verksamhet och att finansiell avkastning och planetär avlastning kan gå hand i hand”

spacer

5 av 5 i betyg

Det roliga tar inte slut med vinsten utan fonden, Handelsbanken Hållbar Energi, får även högsta möjliga betyg, eller antal löv i Climetrics Ranking.

Detta motiveras med att fonden ”är väl positionerad för övergången till en koldioxidsnål, vattensäker och avskogningsfri ekonomi”. Utmärkelsen delas med 20 stycken andra globala fonder.

Personen bakom fonden, det vill säga han som förvaltar den, heter Patric Lindqvist. Han kommenterade pressmeddelandet om utmärkelsen såhär:

”Vi är såklart jätteglada för att Hållbar Energi blir prisad som bästa aktiefond globalt inom detta område. Fondindustrin har en viktig roll att stötta bolag att bli alltmer hållbara och fonden Hållbar Energi har ett särskilt fokus på lösningar för klimatutmaningarna.”

Jag kan bara instämma och hoppas att det goda arbetet som lett till denna utmärkelse fortsätter framåt i samma takt.

Jag investerar i fonden via Savr som du kan läsa mer om Här På Bloggen.

Källa / Läs Mer: realtid.se

Tack för att du läste ”Handelsbanken Hållbar Energi vinner pris”! Läs fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.