Börjat månadsspara i Fonder hos Savr

Efter att tidigare varit väldigt skeptisk till fonder så har jag gjort en 180-sväng. Den här månaden så har jag börjat månadsspara i Fonder igen. Mina innehav i fondportföljen har stor fokus på teknik och teknologi men även hållbar energi.

Majoriteten av fondsparandet sker hos Savr. Eftersom att man får så pass mycket lägre avgift där så är det svårt att inte flytta fondsparandet dit. Helst hade jag börjat månadsspara i Fonder hos Avanza.

På så sätt hade jag ju haft allt på ett och samma ställe men i det här fallet är det värt att krångla lite. Att kunna sänka de löpande avgifterna genom att investera via Savr kommer att löna sig i längden.

Tyvärr så har Savr inte alla fonder i sitt utbud så en av mina fonder äger jag via Avanza. Förhoppningsvis så kanske den kan inkluderas i Savrs utbud i framtiden.

Min portfölj med fonder kommer inledningsvis att innehålla 5 stycken fonder. Det är inte omöjligt att den utökas med fler men i början tänker jag starta smått.

Fonderna i portföljen är:

  • Allianz Global Artfcl Intglc
  • GAM Star Disruptive Gr
  • Handelsbanken Hållbar Energi
  • Swedbank Robur Ny Teknik
  • Öhman Global Growth

Som du kan se så är det en väldigt stor fokus på teknologi. Med Öhman Global Growth samt Handelsbanken Hållbar Energi så får jag dock också lite bredare spridning för en del av portföljen.

spacer

Börjat månadsspara i Fonder

Dessa fem köp kommer att ge mig en väldigt bra riskspridning och fokus på teknologi och teknik. Det blir en del dubbelägande i till exempel Facebook och andra bolag men jag tror ändå att det kan bli en bra mix av fonder.

Fonden Allianz Global Artfcl Intglc innehåller en hel del spännande bolag som till exempel Tesla, Square Inc, Disney och Facebook med flera.

I GAM Star Disruptive Gr så finner man bolag som Alibaba, Costco, Microsoft, Expedia och Alhapbet med flera.

Swedbank Robur Ny Teknik har innehav som Stillfront, Fortnox, Embracer, Paradox och Sinch med flera.

I fonden Öhman Global Growth så finner man just nu bland andra Samsung, Sony, Alfen och Exact med flera.

Den femte och sista fonden i portföljen för stunden är Handelsbanken Hållbar Energi som innehåller bolag som Xinyi Solar Holdings, Darling Ingredients, EDP Renovaveis, Vestas Wind och First Solar med flera.

Tanken är att vara hyfsat aktiv och åtminstone se över fonderna med fokus på teknologi minst en gång per år. Öhman Global och Handelsbanken Hållbar planerar jag att hålla en längre tid.

Förhoppningsvis så har jag valt bra fonder även om jag är osäker över hur pass bra läget det är att gå in i börsen just nu. Men time in market sägs vara kung.

Jag kommer att skriva om och uppdatera kring fondportföljens utveckling här på bloggen. Läs mer om Savr Här!

Tack för att du läste inlägget!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.