Är Better Globe Skandinaviens Värsta Pyramidspel? Ponzi Scheme

Better Globe försöker måla upp en bild av att man både arbetar med välgörenhet i Afrika och levererar god avkastning på sina pengar till investerare. Men det finns enorma varningsklockor som ringer så fort jag hör namnet Better Globe. Låt oss kika på några av dessa!

Jag vill börja med att påpeka att jag endast lyfter frågeställningar kring upplägget och personerna runt Better Globe. Frågeställningar som förhoppningsvis öppnar dina ögon för att någonting till synes inte står helt rätt till. Allt jag skriver här är endast mina åsikter och oavsett hur jag uttrycker mig så ska det inte tolkas på annat sätt än det är mina personliga åsikter, inte fakta, och att jag lyfter frågeställningar.

Better Globe påstår sig låta investerare köpa träd i Afrika som på något sätt ska ge otroligt höga avkastningar. En stor del av pengarna ska också gå till välgörenhet.

På betterglobe.com kan man läsa följande ”Vår ambition i Better Globe är att vara så transparenta som det är möjligt för ett vinstdrivande företag.”. Något som man absolut inte lever upp till.

Varningsklocka #1:

Om man nu ska vara så transparenta som möjligt, varför redovisar man inte öppet sina finanser? Det är inga svårigheter alls att göra det. Titta på Trine till exempel som blandar investeringar och välgörenhet i Afrika. Hos Trine har man en helt publik och öppen redovisning av sina finanser. Varför döljer då Better Globe sina finanser för investerarna?

Redan där har vi ett stort varningstecken i sig och tro mig, det blir värre.

Varningsklocka #2:

Grundaren Rino Solberg är en ökänd bedragare som är dömd för skattebrott och förskingring. Hmm, kan det finnas något samband mellan detta och att han inte redovisar deras finanser öppet? I den så kallade välgörenhetsorganisationen Child Africa som Rino Solberg drev så försvann det sakta men säkert pengar. Miljonbelopp försvann oförklarligt och Rino dömdes som sagt för skattebrott på grund av detta.

”Givarna har fått höra att inkomsten kommer att bygga skolor för fattiga och funktionshindrade barn i Uganda och Kenya. Förutom löpande skolor ber Barnafrika också fäder att sponsra enskilda barn.

Både tidigare anställda och föräldrar till barnbarn har i Assistance faktiskt upprepade gånger hävdat att mycket av pengarna från norska givare inte når barnen. ”

Så Better Globe redovisar inte sina finanser och grundaren är en dömd och ökänd bedragare. Om inte det får dig att vilja sluta investera där så vet jag inte vad som skulle få det.

Källa: https://www.bistandsaktuelt.no/nyheter/2013/millionbelop-forsvinner-pa-mystisk-vis/

RikaTillsammans och Better Globe

Tyvärr så finns det gott om personer och företag som totalt ignorerar dessa uppenbara och solklara varningstecken för att tjäna pengar. J¤n B¤lmes¤n från bloggen RikaTillsammans är en frontfigur för Better Globe i Sverige och har ett stort ansvar för att ha fått in (lurat) många investerare att investera i Rinos pyramidspel.

Han försöker smita undan ansvar genom att säga att han bara har ett affiliatesamarbete med Better Globe men bevisen går inte att förneka.

Han står som huvudkontaktperson på Better Globes hemsida. Länk till bildbevis. I dagarna har han ifrågasatts starkt på Twitter av flera duktiga investerare och hans svar har varit allt annat än tillfredsställande. Se hur han försöker förklara upplägget:

Enligt B¤lmes¤n köper investerarna inte träd, utan man köper ”träd”.

1. Man köper ett ”träd”. Det är dock inte ett specifikt fysiskt träd på grund av risken med ett enskilt träd samt att det egentligen består av flera olika sorters träd på grund av att man får pengar både löpande och vid avverkning
Källa: https://twitter.com/janbolmeson/status/1051419998512697344

Förresten jag ska snart öppna ett företag där du kan köpa ”guld” av mig, det är inte något fysiskt guld utan bara ”guld”, ser fram emot att investeringarna ska drälla in.

Så Better Globe grundades av en dömd ekobrottsling, man redovisar inte öppet sina finanser och investerarna köper inte träd utan ”träd”. Låter det tryggt och ärligt hittills? Låt oss kika vidare.

Just B¤lmes¤n har en historia av att investera och driva pyramidspel. Som användaren Madwax förespråkade han det av Lotteriinspektionen polisanmälda pyramidbedrägeriet Bridge Investment Network.
Källa: https://twitter.com/Pendersson/status/1060625999858151431

B¤lmes¤n försöker distansera sig från Better Globe men allting pekar tydligt på att han är väldigt delaktig. Eller är det en slump att användarnamnet som reggat Better Globes svenska är följande janbol4614?
Källa: https://twitter.com/j93302348 ?

Ja ni får självklart dra era egna slutsatser, men pekar inte en hel del på att Better Globe sköts på ett smutsigt sätt av folk med smutsig historia?

Plus att, om man nu arbetar med välgörenhet i Afrika, varför skulle man försöka distansera sig från det samarbetet om det var ärligt? Man skulle väl snarare slå sig för bröstet och må jäkligt bra över det? B¤lmes¤n verkar inte tycka det…

Stora företag och Better Globe

Tyvärr tar det inte slut där. NordNet till exempel har gett mycket publicitet åt B¤lmes¤n och Better Globe. Så har även investeraren Kavast¤ och Ch¤rlie Söd¤rberg från Balansekonomi.

Deras samarbete med Better Globe får mig att dra mig bort från de på en gång. En dyster dag kommer det misstänkta pyramidspelet att sluta fungera och då kommer enormt många personer ha förlorat stora summor pengar. Jag undrar hur dessa personer som driver Better Globe sover om nätterna? Kan deras samvete vara rent?

Så.. Om någon kommer fram till dig och börjar prata om Better Globe så är mitt tips att byta samtalsämne för den personen har antingen ingen koll på upplägget eller ett svärtat samvete.

Eller skulle du investera i ett företag som grundades av en dömd ekobrottsling som försöker sälja in välgörenhet i Afrika utan att redovisa sina finanser samtidigt som du inte köper något fysiskt träd utan bara ”träd”? Fundera på den ett tag du.

Till Better Globes sekt:

Tidigare när jag lyft dessa frågor har jag fått enormt mycket kritik och en del hot från svansen runt BG. Alla hot kommer att polisanmälas och publiceras offentligt.

Alternativ till Better Globe

Läs mitt blogginlägg om ett bra alternativ till Better Globe.

Enormt mycket cred till Twitterprofilerna/bloggarna som grävt i det här:

(Sorry om jag missade någon, pinga mig så lägger jag till dig)

Läs mer om hela spektaklet:

https://www.dn.se/ekonomi/konkurs-for-tidigare-modell/?fbclid=IwAR2P-n1f8YVG2-oKdCeHz_n14o12xmY9JS3ylW2lzFijqi4Ar4S8S86Ctj4

https://www.quora.com/What-are-your-thoughts-on-investments-in-Better-Globe?fbclid=IwAR0OMvYuwcShm_GnujxEDBOF0m_KTsVpT5VaJx1G7kkxk9hqwA2oZG6TSbA

https://www.flashback.org/t1037928?fbclid=IwAR3IFMIHEykghUDK3UU04hzzu4yHifzBz2lscW1PbdJUAT-VgLwuxyO-mJU

https://www.bistandsaktuelt.no/nyheter/2013/millionbelop-forsvinner-pa-mystisk-vis/?fbclid=IwAR3LpPQmTu0Zw7A0k2vXPBtFK8kOMcel8oW1kJCl-4fk2rFZypJiNyC7q-g

https://aktiepappa.blogspot.com/2017/08/bloggens-forsta-hater.html?fbclid=IwAR3oGMeV4j0oZdCJcQOVUqyPFmqmxl6igt5apnlYuITFFZUyVgEZt8tWQ5E

https://www.flashback.org/t1037928p2?fbclid=IwAR1Xwgp_OrLKz0QzM0-f5DEZFQUCiXlARc4dgBOZ9RvFGU06V6Cuw7Gd9Y0

https://www.dn.se/ekonomi/tv-profilens-sparform-liknar-pyramidspel/?fbclid=IwAR17BXgMonEuwOb5bDgGKiBNm1LRr4qs3hObPM6R8bYzDjDg3jK5ji8onQI

http://ekonomiskfrihet.blogspot.com/2017/08/balansekonomi-och-better-globe.html?fbclid=IwAR3S97OROXk54AzPXJY2X_9mQVrQreJsS60TQL2PjU79yp8MbWVyBI3_Cn0

http://ekonomiskfrihet.blogspot.com/2015/12/pyramidspel.html?fbclid=IwAR1PN3bCymThYOvuBsPEuPYWszunt0l_AMw10TocZmwYFBUAY–EFpjqHWk

5 thoughts on “Är Better Globe Skandinaviens Värsta Pyramidspel? Ponzi Scheme

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.