Avanza eller NordNet – Vilken är bäst

Svenska investerare brukar oftast välja mellan två olika hemsidor att handla aktier via. Valet brukar stå mellan Avanza eller NordNet. En del investerare väljer att handla aktier, fonder och liknande värdepapper genom andra alternativ, som till exempel sina egna banker.

Så att du vet: Länkarna i inlägget är affiliatelänkar.

Min aktieresa började när jag skapade ett konto hos Avanza för att min jobbarkompis fått upp mitt intresse för aktiehandel. Eller intresset fanns redan, men han visade hur enkelt det faktiskt var att komma igång.

Sedan dess så har jag handlat via Avanza eftersom att jag blev van med deras sida och jag tycker att den är smidig. Senare så prövade jag på att även använda NordNet.

Avanza och NordNet har nästintill samma courtage-nivåer och man kan handla courtagefritt hos bägge. Du kan Läsa Om Det Här upp tills dess att man har en viss summa på kontot och under en viss period.

Jag började använda NordNet för att ShareVille verkade intressant och jag har alltså använt bägge sidorna aktivt under längre perioder.

www.ihallandeinvest.se spacer

Avanza eller NordNet

För mig så är det väldigt viktigt att hemsidan är logiskt uppbyggd, enkel att hitta via och att den laddas snabbt. Personligen så tycker jag att Avanzas design är mycket bättre än NordNets men jag har ju också börjat med Avanza och blivit van med den designen.

Jag har haft kontakt med kundsupport flera gånger på bägge sidor och bemötandet har alltid varit snabbt och väldigt bra. Jag tycker att det märks att både Avanza och NordNet har ansträngt sig för att få till en effektiv kundsupport.

Även om det är så att jag började med Avanza så är jag helt övertygad om att om jag skulle börja handla med aktier idag, så skulle jag fortfarande föredra Avanza. Sidan är enkelt uppbyggd, informationen presenteras på ett bra och tydligt sätt och där tycker jag att man är snäppet vassare än NordNet.

Mitt val

Det som NordNet har bättre än Avanza i min mening är deras funktion ShareVille där man kan dela och följa sin eller andras portföljer. Det är väldigt intressant, lärorikt och gör det roligare att investera. Däremot så är Avanzas hemsida bättre, tycker jag, så det är den jag använder för min aktiehandel helt och hållet nuförtiden.

Om Avanza skulle skaffa en tjänst liknande ShareVille så skulle det vara jätteroligt och sannerligen utmana NordNet en hel del. Det tror åtminstone jag.

Så mitt val faller på Avanza; vilken väljer du, Avanza eller NordNet? Har du inte bestämt dig? Gå med hos bägge och se vilken som just Du föredrar.


Cashback är återbäring

0 0 votes
Article Rating
Följ
Notiser av
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 Comments
äldasta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
sportcarl
sportcarl
10 juni, 2019 15:49

Jag väljer Nordea, varje krona räknas

calle
calle
10 juni, 2019 20:03

lite datastrul har det varit emellanåt, men annars bra, flyttat över mina aktier från avanza och nordnet

Viktor Elofsson
Viktor Elofsson
10 juni, 2019 16:40

Då jag sparar i utdelningsaktier, och stabila sådana, så känner jag inte att ShareVille är något att starta upp ett konto för. Men kanske om jag börjar spara mer och vill få lite inspiration från andra, mer kvalificerade, investerare.

Jag funderar dock nu på att sätta in hela sommarlönen i Mintos för P2P-lån men är aningen osäker hur jobbig deklareringen
kommer att bli. Pendlar mellan dem och Lendify, men Lendify verkar ha så dåliga räntor. Vad anser du för ett långsiktigt sparande? Diversifiera och öka på portföljen än mer eller diversifiera börsen med något P2P-lån?

trackback

[…] kommer att sättas in på Avanza under den kommande veckan och investeras i […]

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x