Bloggen fyller 1 år! Statistik och blandat!

Ett helt år har redan passerat sedan jag registrerade bloggen hos Inleed. Just då så tänkte jag att jag skulle börja presentera mina innehav och se om någon ens ville läsa. Jag hade inte förväntat mig att så många skulle vara intresserade av mina portföljer. 

Det började lite knackigt men så fort portföljerna började växa sakta men säkert så kom också läsarna. Trots en del krångel som då jag flyttade portföljen med Utdelningsaktierna till Nordnet så tycker jag att resan har gått rätt så bra och framförallt enligt plan.  Anledningen till den flytten var helt enkelt för att kunna handla courtagefritt.

Hemsidans design har mer eller mindre sett likadan ut sedan dag ett. Ungefär fem till sex månader in i bloggandet så började jag att jobba med SEO för sidan. Då blev den betydligt snabbare på många sätt och vis.

Det har verkligen gått bättre än väntat och jag är supernöjd med projektet.

Statistik för bloggen

2016

Fem månader hann jag blogga under 2016 och då hann bloggen visas 27 045 gånger för 10 800 besökare. Den mest lästa sidan/inlägget var Utdelningsportföljen.

2017

Hittills i år så har bloggen visats 62 938 gånger för 25 660 besökare. Det är alltså inte långt kvar tills bloggen har haft 100 000 sidvisningar! Det är fortfarande Utdelningsportföljen som lockar flest besökare.

Totalt

Totalt sett har jag skrivit 133 blogginlägg och bloggen har haft 89 987 sidvisningar för 36 464 besökare.

17 % av alla sidvisningar har skett på onsdagar.

Besökare per vecka sedan december.

Bästa snittet

I april så hade bloggen som mest läsare. Då var det i snitt 546 sidvisningar per dag hela månaden och över 200 unika besökare om dagen.

Besök från

Det vanligaste landet att besöka bloggen ifrån är givetvis Sverige och som ni kan se här på bilden så är det inget snack om den saken.

Mitt samarbete med Lendify

En sak som jag märkt har väckt många reaktioner och föranlett många frågor är mitt samarbete med Lendify. Ni som har varit med sedan starten märkte kanske att efter cirka 6 månader med bloggen så började det att ploppa upp texter i stil med ”Det här inlägget är sponsrat” i inlägg  som handlar om just Lendify.

Det finns en väldigt enkel och rolig förklaring till det nämligen att jag och Lendify påbörjade ett samarbete. Eftersom att jag redan skrev om och investerade hos Lendify så undersökte vi möjligheterna att utforska det vidare.

Med det sagt så har Lendify ingen kontroll över vad jag skriver utan det är ett samarbete som gynnar båda partner utan att min frihet som skribent påverkas överhuvudtaget. Det är någonting som jag tycker är väldigt viktigt. Alltså ingenting jag skriver om eller hur jag skriver om ändrades eller kommer att ändras som följd av samarbetet.

Anledningen till att jag ändå påpekar att inläggen är sponsrade är för att ni som läsare ska vara medvetna om det och för att följa svensk lag.

För mig så är det en gigantisk merit att samarbeta med Lendify och hittills så har det gått riktigt, riktigt bra.

Innehaven

Ihållande Investeringar Innehav ett år

Fondernas utveckling

Yes då har vi kommit till det som förmodligen är intressantast att läsa om, nämligen innehaven. Som ni säkert redan vet så är mitt mål att investera 1500 kr vardera i Fonder och i Utdelningsaktier varje månad. Det har gått väldigt bra hittills och jag har bara missat ett par tillfällen vilket hade med en flytt att göra. Det återstår att se när jag kan ta igen de tillfällena.

Men bortsett från det så har jag nu sparat/investerat totalt 16 549 kr i Fonder och 17 179 kr i Utdelningsaktierna. Aktiernas värde är högre än Fondernas eftersom att jag återinvesterar aktieutdelningarna.

Ihållande Investeringar Innehav ett år

Aktiernas utdelning

Den totala avkastningen ligger hittills på 3522 kr vilket i sig inte är särskilt mycket men med tanke på att det är första året av många som jag investerar så är det en endast en föraning om vad som komma skall.

Båda portföljerna ligger över mitt avkastningsmål om 10 % per år.

Vad som komma skall

Planen för bloggen just nu är att fortsätta på som vanligt och att utöka med nya möjligheter när jag får chansen. Jag funderar på att börja skriva om bland annat Tessin eftersom att det finns intresse för det. Jag håller också på att kika på olika sätt att få in en del features på sidan som kan komma till användning.

Så fortsätt att läsa och besöka bloggen, det är oerhört roligt att så många följer med på resan.

Du som läsare och besökare ska ha ett stort TACK från min sida! Jag har fått lära mig så oerhört mycket av er och det är guld värt, no pun intended. Plus att det är väldigt roligt att få skriva om det här. Jag ska verkligen göra mitt bästa för att keep up the good work och framförallt med att bli bättre och bättre!

Stort tack ska Du ha för att du läser! Ha det bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.