18 juli, 2016

Lendify

!OBS! Informationen är utdaterad och ska uppdateras vid mån av tid

Inlägget handlar om Sveriges största plattform för förmedling av P2P-lån. Ett P2P-lån är vanligtvis ett lån mellan två privatpersoner. Lendify kollar ihop låntagare med investerare, du kan alltså bli din egen bank och investera i lån till andra privatpersoner vilket i sin tur genererar en passiv inkomst.

Vad är Lendify?

Via Lendifys plattform så kan du investera i P2P-lending vilket alltså är lån mellan privatpersoner. Det vill säga att du kan låna ut pengar till andra privatpersoner, med Lendify som mellanhand, för att få avkastning i form av ränta och amortering. Räntan och amorteringen går till dig och det kan vara en bra idé att återinvestera den i nya lån för att nyttja snöbollseffekten.

P2P-lån är ett bra sätt att diversifiera sin portfölj på eftersom att lånen inte följer någon slags marknad. En skakig aktiemarknad påverkar således inte dina lån på samma sätt som dina aktier och fonder. Därför så kan det vara ett alternativ till vanligare investeringstyper.

Avkastningen på lånen kan däremot påverkas av räntor så det är inte helt oproblematiskt att investera i P2P-lån heller.

www.ihallandeinvest.se spacer

P2P-Lån

I Sverige så fick P2P-lån ett dåligt namn när TrustBuddy-härvan skedde. Som tur är så har Finansinspektionen styrt upp sektorn sedan dess. Jag tycker inte att man ska vara rädd för att investera i P2P-Lån bara på grund av gamla rädslor som lever kvar från TrustBuddy-härvan.

Mitt råd till den som väljer att börja investera via Lendify är att göra det 100% manuellt. Ignorera helt och hållet deras autoinvestkonton eftersom att du då kan bli sittande med riktigt dåliga lån.

Välj istället själv endast lån på över 10% i avkastning som verkar säkra. Det tror jag är en bra strategi för att få till en fin avkastning från P2P-lån.

Med det sagt, om du är oerfaren eller inte har tid att pyssla för mycket med det hela så använd deras automatiska konton men då får du räkna med lägre avkastning än om du hade investerat manuellt.

www.ihallandeinvest.se spacer

Återinvestera avkastningen

En annan viktig strategi när det kommer till att investera i P2P-lån tror jag är att återinvestera all sin avkastning. Din avkastning är alltså låntagarens amortering och ränta som du får in på ditt konto. Du kan ta ut pengarna om du så vill, men du kan också välja att investera pengarna i nya lån.

På så sätt växer sig din portfölj större och större hela tiden för ju mer längre tid som går. Att nyttja ränta-på-ränta effekten tror jag är ett vinnande koncept precis som när man investerar i till exempel aktier med aktieutdelningar.

Utmana dig själv och se hur pass mycket pengar du kan få i ihop på si och så lång tid. Tänk om du månadssparar, återinvesterar och inte tar ut något på flera år? Då har du förhoppningsvis fått ihop en riktigt fin summa.

Bli medlem kostnadsfritt idag och se om du kan hitta några lukrativa lån att börja investera i. Innan du vet ordet av kanske du har byggt upp en egen liten bank med flera olika lån. Gå Med Här.


Inlägg om Lendify

Senaste inläggen på bloggen där bolaget omnämns.

Stark betalningskapacitet hos Lendify
Att lånen fortsätter betalas av i tid är givetvis bra och man har också meddelat den genomsnittliga avkastningen för sina
Person-till-Person-Lån - Investera utan banken
Person-till-Person-Lån är någonting som jag skrivit en hel del om här på bloggen. Oftast så kallas det ju för P2P-lån,
Investera i P2PLån - Alternativ till börsen
Att investera i P2Plån kan vara ett bra sätt att diversifiera sin portfölj på. Genom att investera utanför börsen så
Sålde P2P-Lånen och tecknade i Odi Pharma
Imorgon så går svarstiden för Odi Pharmas IPO ut och jag hoppas på tilldelning. Det skall så småningom bli intressant