Cashbackportföljens läge i början på maj

April är över, igår var det valborgsmässoafton och maj månad har påbörjats. Tiden går fort när man inte i denna Covid-epok och det är dags att kika in GratisPortföljen igen. Det vill säga min portfölj där jag investerar pengar jag får in från cashbacks. Så vi tar och kikar in Cashbackportföljens läge just nu.

För att förstå var man är just nu så behöver man ibland blicka bakåt och se på det som tidigare varit. Förra månaden så såg portföljen ut såhär:

image-2

Då låg nästan alla innehaven på plus sedan inköp men så ser det tyvärr inte ut i dagsläget. Sedan förra månadens avstämning så har Vermilion Energy backat en del efter sina fina uppgång. Men det är inte bara utvecklingen som är i fokus här utan även utdelningarna.

Alla bolagen har eller har haft månatliga utdelningar och just nu så är det endas Vermilion som ej har det. Förhoppningsvis så återupptar bolaget sina utdelningar inom en snar framtid.

TransAlta Renewables ligger fortsatt på minus sedan inköpen men Gladstone Investment Corp har tuggat vidare. Planen är fortfarande att utöka i det bolaget med 10 st aktier till så fort de går.

Exchange Income Corp har också tappat lite kursmässigt men det bolaget har en fin utdelningshistorik så den ska få få tuffa på i sin egen takt.

Även om planen inte är att sälja av portföljen på länge så är det ju alltid roligt att se att den ligger på plus.

spacer

Cashbackportföljens läge

Sedan förra avstämningen så har det också kommit in runt 25 kr i utdelningar. Så där går det fortsatt inte särskilt snabbt men det beror till stor del på att Vermilion fortsatt håller sina utdelningar pausade.

För dig som inte sett detta projekt tidigare så investerar jag alltså pengar jag får in från cashbacks. Du kan läsa mer om cashbacks Genom Att Klicka Här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.