En Passiv Inkomst är bland det bästa jag vet

Passiva Inkomster anser jag kunna vara en av nycklarna till ekonomisk frihet. Framförallt om man lyckas mixa en passiv inkomst med ränta på ränta-effekten. Hittar man något där det går ihop så har man en möjlig guldgruva framför sig.

Vad är egentligen en passiv inkomst?

Det finns en del skilda åsikter om vad som faktiskt är en passiv inkomst eller inte. En vanlig definition är ”En inkomst där arbetet är betydligt mindre, i relation till inkomsten, det är en passiv inkomst.”

Jag anser att investeringar i till exempel aktier, P2P-lån och liknande finansiella värdepapper är passiva inkomster. Men samtidigt så måste jag ju aktiva finna, undersöka och underhålla portföljer eller bolagen som jag skall investera i. Så helt passivt är det ändå inte.

Däremot så är det inkomster som ibland kommer från mångt mindre arbete än ett vanligt 8 timmar om dagen-jobb.

Jag älskar passiva inkomster. Jag älskar det faktum att mitt kapital kan tjäna ihop mer kapital åt mg medan jag ligger på stranden eller gör något annat roligt. Kan det bli bättre än så?

Varmt välkommen till gruppen Riktiga Passiva Inkomster på Facebook

Passiv Inkomst Aurora Cannabis Medicinsk Marijuana Cannabisaktier

Ränta på ränta-effekten

Det bästa av allt är om man hittar sätt att kombinera en passiv inkomst med ränta på ränta-effekten. Ta P2P-lån som ett exempel. Jag kan öppna ett konto på en av många plattformar för P2P-lån, säg att jag sedan säter in 10 000 kr där.

Samtidigt så ställer jag in vilka kriterier som pengarna automatiskt skall investeras enligt. Utöver det så aktiverar jag funktionen att pengarna jag får tillbaka skall återinvesteras. Helt plötsligt så har jag alltså en självgående pengamaskin som kommer att växa mer och mer, utan att jag behöver lyfta ett finger.

Tack vare det som Einstein kallade världens 8:e underverk, ränta på ränta-effekten, så växer mitt kapital mer och mer. Ju mer det växer, desto snabbare växer det. Precis som med till exempel utdelningsaktier som i mina ögon är något av det absolut bästa man kan välja att investera i.

Tänk smart med dina pengar. Låt dina pengar jobba för dig istället för tvärtom. Börja så snart du kan, månadsspara med det du kan undvara. Du kommer inte att ångra dig om du ser till att göra din hemläxa ordentligt innan du börjar.

Du kan läsa mer om vad jag skrivit och tycker om ränta på ränta-effekten (Snöbollseffekten) genom att Klicka Här.

Vem vet, du kanske inte ens behöver jobba ända till pensionen om du gör det på rätt sätt. Kör hårt!


Leo Vegas ger upp till 200% i välkomstbonus samt 100 free spins just nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.