Nej tack TechBuddy hos Pepins

Bolaget TechBuddy skall noteras på sidan av börsen hos Pepins. Pepins är en plattform för onoterade aktier. Jag kan rakt av säga att jag Inte kommer att teckna i deras emission. Mestadels för att värderingen är helt galet högt satt enligt mig.

Många bolag verkar överskatta sig själva rejält när de skall ta in pengar från investerare. Antingen handlar det om övertro på sig själv eller snålhet, man vill inte sälja ut för mycket av bolaget. Men då kan man inte räkna med att få in särskilt mycket pengar.

Om Bolaget

”TechBuddy – Ett snabbväxande gig-företag som ska serva det digitala samhället i Europa”. Okej ja det låter väl intressant men vad betyder det egentligen? Man säger sig ha en unik lösning för att ge teknisk support till det digitala samhället i Europa.

Bolaget har partnerskap med mer än 30 ledande telekomoperatörer och elektronikkedjor i flera länder som Sverige, Spanien och Israel.

Deras mål är att bygga en framtidens arbetsplats inom den s.k gig-ekonomin. Målet med emissionen är att göra en snabb expansion ut i Europa.

www.ihallandeinvest.se spacer

TechBuddy Finanser

Vi kan läsande följande i deras presentation på Pepins hemsida:

”TechBuddy Partners Sweden AB (publ) har beslutat att genomföra en nyemission om 8,1– 20,1 mSEK. Emissionsbeloppet kommer att investeras i TechBuddy International Holding AB (målbolaget). Värderingen före emissionen av målbolaget, s.k. pre-money är 295 mSEK och vid fulltecknad emission är post-money värderingen 315 mSEK”

295 miljoner kronor är deras börsvärde enligt bolaget i dagsläget. Ändå så vill man bara ta in 8 till 20 miljoner kronor. Såhär ser deras finanser ut:

techbuddy finanser pepins investera onoterade aktier

Bolaget skriver även om deras planer för 2020. Genom att man skall sig in på den Tyska och Italienska marknaden så väntas intäkterna öka jämfört mot 2019. Det låter jättebra men det lär väl markant även öka deras kostnader?

Det känns väldigt oroväckande att deras Key fixed costs dubblas från när man mer än dubblar antalet Techbuddies.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Min uppfattning om TechBuddy

Ett bolag som går med en förlust som knappt minskade jämfört mot förra året verkar inte lovande. Samtidigt så väntas man fortsätta att gå med förlust i fortsättningen. Det betyder att man antagligen kommer att behöva fortsätta att ta in pengar.

Jag är rätt så säker på att TechBuddy blir ett sådant fall där man kan handla dyrt vid emission om man vill. Eller så väntar man en eller två handelstillfällen och köper den billigare när den förmodligen har fallit i kurs. Det är vad jag väntar mig av detta case baserat på deras nuvarande finanser.

Så för mig blir det ett klart Nej till TechBuddy i just den här emissionen. Framöver om det blir billigare, ja då kanske jag tar en plats i bolaget. Vad tycker du om emissionen?

Cashback

Har du läst på om cashback eller kastar du bort pengar varje gång du handlar online? Läs mer i dessa inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.