Över 100 lån hos Mintos

Portföljerna med P2P-lån rullar på bra och växer sakta men säkert. Sedan jag manuellt började investera i lån på Mintos andrahandsmarknad så har antalet lån ökat lavinartat. Men då är lånen oerhört små också. Jag försöker att lägga max 10 kr per lån för att sprida risken maximalt.

I skrivande stund så har jag lån i tre olika valutor hos Mintos.

EURO

I min portfölj med lån i EURO så har jag 53 stycken lån i flera olika länder. Bland annat i Sverige, Rumänien, Bulgarien, Österrike, Litauen, Danmark och fler än så.

Avkastningen per lån ligger på mellan 11 till 14 procent. I början så satte jag 10 EURO i vardera lån men nuförtiden så sätter jag endast 1 EURO per lån.

9 av lånen släpar nu efter på olika nivåer men alla har återköpsgaranti.

GEL

Nästa portfölj innehåller bara högrisk lån riktade mot Georgien i georgiska lari. Den portföljen består av 24 stycken olika lån.

Avkastningen per lån ligger på mellan 17 till 19 procent, men risken är extremt hög och valutan är ostabil. Därför så är den här portföljen bara cirka 50% av övriga portföljers storlek.

4 av lånen släpar efter just nu men alla har återköpsgaranti.

SEK

Den tredje och så att säga sista portföljen är den med lån i svenska kronor. Här började jag att investera 100 kr per lån men har nu ändrat det till att investera 10 kr per lån.

Portföljen består av 26 st lån.

2 av lånen släpar efter med betalningarna och alla har återköpsgaranti.

Autoinvest

Totalt så har jag alltså 103 lån i olika valutor uppdelat i tre olika portföljer hos Mintos.

Alla portföljerna är så kallade autoinvestkonton som automatiskt sköter återinvestering av räntor och avbetalningar. Men när jag har tid att kolla in på sidan så brukar jag göra det och manuellt investera i lån på andrahandsmarknaden för att hålla summan per lån nere vilket sprider risken bättre.

Kombinationen av autoinvest med manuellt investerande fungerar riktigt bra och jag lägger inte mycket tid alls på att sköta om portföljerna tack vare det.

Investerar du i P2P-lån? Kika in Mintos eller se listan på flera olika plattformar!

2 thoughts on “Över 100 lån hos Mintos

  • Hej. Hur lyckas du investera så lågt som 10sek eller 1 euro per lån? Jag måste upp i 100sek eller 10 euro! Vad är tricket? Tack för en intressant blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.