En titt på P2P lending och Lendify

Hur, var, när och varför uppstod P2P lending

Marknaden för direktlån mellan privatpersoner(P2P lending) har på senare tid växt så det knakat och ses nu som en hyfsat ny investeringsform trots att den faktiskt är urgammal. Fondpodden som ofta levererar klockrena avsnitt har gjort ett helt avsnitt om just P2P lending och Lendify.

De intervjuar bland annat olika personer som på något sätt har något att göra med Lendify, bland annat en anställd och två personer som investerar sina pengar där. Man får höra intressanta och roliga siffror, bland annat att de fått in väldigt mycket riskkapital och att framtiden ser ljus ut. Marknaden för direktlån mellan privatpersoner växer fortfarande så det knakar och Lendify har ju minst sagt positionerat sig bra inför framtiden på den svenska marknaden. Men man ska aldrig ta saker för givet och om räntorna ändras så kanske bankerna tar tillbaka stora delar av denna marknad, det återstår att se.

P2P lending och Lendify

De träffar även fransmannen Emanuel Marot som med sitt bolag Lending Robot har återupplivat ”market place lending” till ett populärt investeringsslag. Det finns dock många skeptiker till dessa investeringsformer och bankerna förväntas att gynna av möjligheten att låna billigare än privatpersoner i det långa loppet.

Som investerare i just denna marknad hos Lendify så fann jag detta inlägg väldigt intressant och jag tänkte att det kanske ni också gör. Jag är fortfarande skeptisk till företag på denna marknad efter vad TrustBuddy ställde till med men Lendify verkar faktiskt sköta det rätt så bra. Vi får hoppas att de fortsätter på detta spåret.


P2P Lending

Jag skrev nyligen en ett inlägg där jag går igenom hur det går för mig på Lendify för tillfället. Klicka på bilden för att komma till inlägget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.