Playstation 5 försenas i Sverige

Efterfrågan på nästa generations konsolspel är väldigt stor i norden. Den är så pass stor att Playstation 5 försenas i Sverige då antalen inte räcker till. Även om detta är positivt för Sony så lär en hel del kunder bli väldigt besvikna.

Konsolen skall släppas den 19:e november men enligt besked från Webbhallen så kommer många kunder inte ens att få sitt nya Playstation förrän efter julen.

Trots att man förbeställt i god tid så kommer man alltså inte att få den nya konsolen enligt plan. Anledningen till det är att det är väldigt högt tryck i Norden och Sony kan helt enkelt inte möta efterfrågan.

Fredrik Lindblad hos Webhallen bekräftar att så är fallet:

”Intresset har varit enormt på den nordiska marknaden. Vi har en dialog med Sony och de har kommunicerat att de inte kommer kunna möta den efterfrågan som just nu finns i Sverige, vilket ger samma effekt för oss,”

”Situationen är olycklig och vi hade såklart velat förse alla kunder som förbeställt med en konsol direkt. Men vi är väldigt beroende av den tilldelning vi får av Sony, och vill vara transparanta med det till kunderna”

Det kan inte vara särskilt roligt att förbeställa något och få veta att leveransen blir försenad med månader. Men produktionen räcker inte till och då finns det som kund inte mycket att göra.

Konsolerna som faktiskt kommer in kommer att levereras enligt först till kvarn-principen. Det vill säga den som beställde först ska få sin leverans först och så vidare.

ny spacer mindre Person-till-Person-Lån - Investera utan banken

Playstation 5 försenas i Sverige

Det är inte bara Webhallen som har problem med tillgång och efterfrågan till sina kunder. Även hos Mediamarkt så ser man redan nu att konsolerna inte kommer att räcka till för att möta kundernas beställningar.

Jenny Pedersén hos Mediamarkt säger att det är oklart hur många som i dagsläget kommer att kunna få sin leverans vid utsatt datum.

”Det har varit ett otroligt tryck på förbeställningarna av Playstation 5 och vi tillämpar ”först till kvarn”-metoden. De som beställde tidigt kommer få sitt Playstation vid lansering men om man beställer nu är det obekräftat leveransdatum,”

Elgiganten däremot är säkra på att alla deras kunder som förbokat kommer att få en konsol. Sony å sin sida har också kommenterat tillgången och efterfrågan på Twitter:

”Låt oss vara ärliga: Förbeställningarna av PS5 kunde ha varit mycket mer problemfria. Vi ber om ursäkt för det. Under de kommande dagarna kommer vi lansera fler PS5-konsoller till förbeställningar – våra återförsäljare kommer berätta mer detaljer. Fler PS5 kommer vara tillgängliga i slutet av året”

Visst, det är ju litet av ett lyxproblem för ett företag att ha fler beställningar än vad man kan klara av. Samtidigt så kan det göra kunder missnöjda, framförallt om man tänkt ge bort en konsol i julklapp.

Förhoppningsvis så kan Sony lösa det hela inom en rimlig tid men just nu så ser det ut att som att många kunder kommer att få vänta på sin nya konsol.

Läs ocks: Oroande utveckling för Mintos – P2P-lån

Tack för att du läste inlägget!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.