Nyheter om gröna aktier 9/10

Det händer mycket och marknaden har fått fart igen. Detta efter ett uttalande av Kamala Harris. Enligt henne så kommer demokraterna att avkriminalisera cannabis, om man vinner valet. Det och mer kan du läsa om här i inlägget Nyheter om gröna aktier 9/10.

Över 1 miljon plantor förstörda i Kalifornien

Ja du läste rätt! Men nej det är inte någon praktikant som har gjort bort sig. Det är polisen i Kalifornien som under 13 veckor har satsat hårt mot illegala cannabisverksamheter.

På 455 olika platser har man beslagtagit sammanlagt över 1.1 miljoner plantor som sedan har förstörts. Den illegala marknaden sätter bland annat käppar i hjulen för den legala marknaden.

Vilket har märkts på utvecklingen och detta är något som polisen gör sitt bästa för att styra upp. Det största tillslaget var på 293 000 plantor ifrån en enda plats.

Källa: mjbizdaily.com

spacer mindre

Nya Zealand kan se över cannabislagarna

Det höjs nu röster på flera håll i landet som klarat sig väldigt bra undan Covidpandemin. Rösterna talar för att man skall se över landets cannabislagar. Det anses vara dags för en reform för att uppdatera vad som gäller.

Något som förvånade mig med den här nyheten var att det inte var aktivister som försökte få till reformer. Utan det är läkare och andra personer som jobbar med hälsa.

Man hoppas på att genom reformen kunna legalisera cannabis en gång för alla. Professor Michael Baker vid University of Otago sade bland annat:

“It’s time to take the same fresh approach to cannabis law and put public health first,”

“Our prohibition model for cannabis is outdated and doesn’t work. Supporting law reform is about reframing cannabis use as a health issue which opens up new, more effective ways of minimising harms caused by this drug.”

Förhoppningsvis så får man igenom begäran så att man kan påbörja arbetet med att legalisera cannabis. En studie som New Zealand Health gjort visade att cirka 600 000 invånare brukat cannabis det senaste året.

Källa: amp.theguardian.com

spacer mindre

Kamala Harris uttalande om cannabis

Det var som sagt i vise president-debatten inför valet i USA som Kamala Harris sade följande:

“We will decriminalize marijuana, and we will expunge the records of those how have been convicted of marijuana,”

Detta tog marknaden som väldigt positivt och väckte liv i hela sektorn. Välbehövligt efter att Aurora gjort investerare väldigt besvikna.

Personligen så tror jag inte att demokraterna kommer att vinna i valet. Skulle man lyckas med det så vore det dock väldigt positivt för cannabis-sektorn.

Något som däremot inte skulle förvåna mig är om Trump kommer med ett liknande uttalande inom kort. Allt för att inte tappa väljare till sin motståndare.

Vi får vänta och se vad som händer helt enkelt men det är positivt att marknaden benämns och att frågan lyfts upp.

Källa: marketwatch.com

spacer mindre

Ytterligare två delstater ska sälja cannabis

Den 10:e delstaten att göra det var Maine. Beslutet som banade vägen dit togs redan för fyra år sedan men vägen har varit lång och seg.

Men nu kan invånare i delstaten handla cannabis för rekreationellt bruk lagligt i apotek. Tyvärr så verkar man ha problem med leveranser just nu och man räknar med brist på produkt ett tag framöver.

I dagsläget har delstaten endast 7 apotek där cannabisen säljs vilket irriterar kunder. Förhoppningsvis blir det ändring på det och det fort.

Den 11:e delstaten att legalisera försäljning av cannabis för rekreationellt bruk är Vermont. Försäljningen där väntas inte vara igång förrän år 2022.

Tidigare har man legaliserat bruk och innehav men nu ska man gå hela vägen och även legalisera försäljningen. En välkommen nyhet för delstaten då det lär bli enklare och mer översikt.

En analys av Vermonts cannabismarknad estimerar att den år 2023 kan vara värd runt 230 miljoner dollar. Inte illa och som jag fortsätter att mala på om: för varje delstat så ökar pressen på den federala regeringen.

Något stort kan vara på väg att ske i USA och det blir mer och mer intressant att följa läget.

Källor: independent.co.uk och mjbizdaily.com

spacer mindre Cannabis och Coronaviruset

Tack för att du läste inlägget ”Nyheter om gröna aktier 9/10”! Ha nu en toppenhelg!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.