Spara kontinuerligt månadsvis

Att spara kontinuerligt månadsvis är bland den bästa tjänsten som du kan göra för dig själv. Bygg upp en buffert så att du är redo utifall att något oväntat skulle hända. En stabil privatekonomi är inte svår att uppnå om man har disciplin och möjlighet att spara.

Om du inte redan håller på att spara kontinuerligt månadsvis så bör du börja med det så snart du bara kan.

Det är en enorm trygghet i att veta att man har kapital att klara sig med utifall att något skulle hända. Tänk om du blir av med jobbet eller om bilen går sönder? Då vill man gärna ha pengar redo så att man klarar sig.

Många som jag har pratat med som valt att inte spara kontinuerligt månadsvis säger att de att inte har möjlighet att spara. Att det blir för lite pengar som sparas så att det helt enkelt inte blir värt det.

Att tänka så tror jag är en enorm tankevurpa. Du behöver inte spara flera tusentals kronor varje månad för att det ska löna sig eller skapa stabilitet. Så skjut inte ner dig själv innan du ens börjat.

Skapa ett sparkonto och sätt in så mycket du kan varje månad, det behöver inte vara stora summor men allt är bättre än ingenting. Förvänta dig inte att det ska växa till sig på ett par månader utan gör upp en plan och håll dig till den.

Något som jag tycker förenklar sparandet är att göra en automatisk överföring som sker efter att jag fått lön men innan jag betalat räkningarna. På så sätt så ”försvinner” pengarna från kontot som jag spenderar från och jag räknar bort pengarna utan att det drar ner min ekonomi.

Ger man tusan i att röra pengarna så kommer man snart märka att det faktiskt växer. Beroende på hur mycket man sparar så växer det givetvis i olika hastigheter men tids nog så kommer man att se nyttan i att ha pengarna där på sparkontot.

Så om du inte redan har börjat spara kontinuerligt månadsvis så är det dags att göra det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.