Sammanfattning V. 22 – Snart dags för omröstning

Snart är det dags, dagen D närmar sig med stora kliv och på torsdag så hålls den tredje och förhoppningsvis sista omröstningen i senaten kring lagförslaget C-45. Om lagförslaget röstas igenom utan tillägg eller ändringar så är cannabis lagligt i Kanada.

Cannabisaktierna

Jag håller givetvis tummarna för att legaliseringen skall röstas igenom utan några tillägg. Det skulle vara trist om det blev tal om ändringar som gör att förslaget måste skickas tillbaka till utskotten för att åtgärdas och för att sedan granskas igen.

Byråkrati kan dra ut på tiden och det kan ställa till det. Om förslaget går igenom utan några ändringar så är det bara åtta till tolv veckor kvar tills att legaliseringen har genomförts över landet. Sedan så kan bolagen sälja sin produkt och vi investerare kan börja se fram emot kvartalsrapporter.

Om det blir ett nej eller ändringar så tror jag på nedgång för hela sektorn. Vid ett ja tror jag att det kommer att gå upp inledningsvis för att sedan mattas av och sjunka lite mellan röstningen och genomförningen. Jag sitter lugnt i båten och ser med spänning fram emot omröstningen. Snart är det dags!

Cannabisportföljen den här veckan:

cannabisaktierna v 22

Cannabisportföljen förra veckan:

portfölj med cannabisaktier

Kryptovaluta

Bitcoins kurs håller sig någorlunda stabil just nu men det är inte osannolikt att vi ser ytterligare nedgång innan det vänder uppåt igen.

Läs mer om kryptovaluta

Pepins

Smartgroups nyemission är nu öppen för allmänheten! Gå in och bli medlem kostnadsfritt för att ta del av utbudet.

Läs mer om Pepins

P2Plån

Portföljerna rullar på hos Mintos! Jag har ju tre portföljer där med konton som är så kallade autoinvestkonton som sköter sig själva.

Jag har nu också ett autoinvestkonto hos Bondora som jag börjat utvärdera för att se hur deras tjänst och hemsida fungerar.

Genom den här länken kan du hitta flera olika plattformar att investera i P2P-lån via. Det är aldrig fel att sprida riskerna, oavsett vad man investerar i! Fast Invest är en ny plattform som du kan hitta i listan som länkas ovan.

Veckans inlägg


Tack för att du läste ”Sammanfattning V. 22 – Snart dags för omröstning”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.