Aurora Cannabis förbereder inför legaliseringen

Aurora Cannabis förbereder inför legaliseringen

Det är inte konstigt att Aurora Cannabis förbereder inför legaliseringen som väntar. Styrande i Kanada jobbar vidare med legaliseringsarbetet och allting ser ut att gå som det ska. Auroras ambition har varit att få ihop ca 160 miljoner dollar, till sin ”krigskassa”, från investerare. Många är redo att tjäna pengar på det som väntas bli en oerhört stor marknad. Aurora som redan bygger extremt stora växthus för att odla i ligger alltså inte på latsidan för det.

”We now have a war chest in excess of $160 million in cash with which to pursue expansion inside Canada as well as expansion outside of Canada.” – Cam Battley

Bolaget planerar att spendera stort nu redan innan legaliseringen träder i kraft för att på så sätt vara väl rustade inför det som komma skall. Legaliseringen väntas vara färdig i mitten på 2018 så det finns gott om tid att ta plats.

Het fråga i Alberta

Det är dock många som vill in på denna marknad och i Alberta i Kanada så har ”The Alberta Liquor Store Association” med över 570 spritaffärer bestämt sig för att försöka få rätten att sälja cannabis i butikerna. Ingen liten utmanare men frågan är om erfarenheten finns där.

Aurora är för närvarande är den enda tillverkaren med licens att producera cannabis i Alberta.

Ingenting är glasklart

Även om marknaden för medicinsk cannabis i dagsläget redan är enorm och spås bli ännu större så är givetvis ingenting glasklart. Det finns alltid risker, främst politiska i detta fall.

Med det sagt så finns detsom bekant många som vill in på denna marknad. Det gör att många redan etablerade bolag kan ses som heta uppköpskandidater. Det kommer att bli riktigt intressant att följa denna marknad. Inte konstigt att Aurora Cannabis förbereder inför legaliseringen.

Kika in Aurora på Avanza eller läs mer om marknaden Här.

Källa:

http://www.calgarysun.com


Inlägget innehåller annonslänkar/affiliatelänkar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.