Biden, Maine och Baseball om cannabis

Upptakten till presidentvalet i USA fortsätter och därför kan det vara passande att veta vad Joe Biden tycker och tänker om cannabis. Delstaten Maine har fått sin legalisering försenad och basketligan MLB tillåter spelarna att bruka cannabis.

Joe Bidens inställning till cannabis

Det finns ju faktiskt en chans, även om den verkar väldigt liten, att Joe Biden kan bli USA:s nästa president. Personligen så har jag svårt att se någon demokrat utmana Trump på riktigt.

Efter demokraternas barnsliga beteende, i princip hela tiden sedan Trump valdes, och med åtalet om riskrätt så tror jag man visat väljarna att man inte är redo att styra USA.

Men ändå, om Joe Biden skulle bli president så kommer det att påverka cannabismarknaden. Han är betydligt försiktigare med en eventuell legalisering än vad Bernie Sanders är men också med beskattningen av företagen.

Kort och gott så kan man summera Joe Bidens syn på cannabis med att om han blir president så kommer han att:

  • Legalisera medicinsk cannabis
  • Stötta staternas rätt att välja
  • Avkriminalisera cannabis
  • Forska mer och djupare innan en federal legalisering

Han har dock även sagt ordagrant att:

”I think it is at the point where it has to be, basically, legalized,”

Så vem vet vad som kan ske om han blir president. En legalisering av medicinsk cannabis på federal nivå vore en bra start och ett stort, stort steg mot en federal legalisering av cannabis. Men först måste han i sånt fall vinna valet och det tvivlar jag personligen på att han lyckas göra.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Cannabis försenat i Maine

Ännu en försening plågar delstaten Maine när det handlar om legaliseringen av cannabis. Faktum är att delstaten röstade igenom en legalisering av rekreationellt bruk av cannabis för över tre år sedan. Tre år! Och det har fortfarande inte blivit av som tänkt.

Det har varit en del olika problem med till exempel licenser till företagen och även för labb där cannabisen ska testas. Nu säger ledare inom delstaten att försäljningen av cannabis väntas påbörjas i juni senare i år. Men om man vågar lita på det, det vet jag inte.

Delstaten har fortfarande inget färdigt och licensierat labb där cannabisen kan testas för att säkerställa att den lever upp till kriterierna. Det finns ett som nästan är färdigt och fyra till som möjligtvis går att använda om de bestämmer sig för att hantera cannabis.

Förhoppningsvis så får man ordningen och reda på allt som behövs ordnas inför starten av försäljning av cannabis i Maine.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Basebollspelare får bruka cannabis

MLB, Major League Baseball, i USA har gått ut och meddelat att deras spelare nu får bruka cannabis. Däremot så får man inte dyka upp på ´jobbet´ påverkad av cannabis. Man får inte heller marknadsföra cannabisföretag, ännu, men det kan bli ändring på det framöver.

Innan denna ändring så tvingades man till behandling om man ertappades med att ha brukat cannabis. Fullföljde man inte den behandlingen så bötfälldes man på 35 000 amerikanska dollar.

I meddelandet med information till ligan så står det bland annat:

“Because Clubs are required to comply with all DEA regulations that apply to Controlled Substances, Club medical personnel are prohibited from prescribing, dispensing or recommending the use of marijuana or any other cannabinoid to any player or Club personnel,”

Så på grund av USA:s trassliga lagar så kan, om jag tolkar det rätt, lagens egna läkarteam inte rekommendera cannabis till sina spelare eller sin personal. Men om man brukar cannabis på fritiden så slipper man oroa sig för att bli straffad, så länge man inte dyker upp påverkad på jobbet.

Nu kanske man undrar, vad spelar det för roll vad MLB gör? Faktum är att sådana här ändringar påverkar rörelsen positivt eftersom att fler och fler då kan bruka cannabis, fler diskuterar cannabis och fler får lära sig om de positiva aspekterna.

Tack för att du läste inlägget!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Källor / Läs Mer

1 thoughts on “Biden, Maine och Baseball om cannabis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.